venčanje
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Pripreme za venčanje Vini (31) i Marka (38) iz Škeudica u blizini Lajpciga u Nemačkoj su naišle na neočekivanu prepreku kada su vlasti tvrdile da je mladoženja već oženjen drugom ženom.

Naime, u Škeudicu, nedaleko od Lajpciga, tokom priprema za venčanje, bračni par je upao u neočekivanu birokratsku zavrzlamu. Kako navode nemačke vlasti, mladoženja je već duže vreme oženjen drugom ženom, sa kojom ima i dete.

Suočili su se sa neočekivanom dramom

Mlada ga je skoro ostavila pred oltarom, ali se na sreću ispostavilo da je u pitanju birokratska greška - prenosi časopis Feniks.

Međutim, tu se priča ne završava. Posle cele zbrke sa mladoženjom, vlasti su u službene dokumente navele da mlada ima još jednu majku.

Na njenom izvodu iz matične knjige rođenih, datum i mesto su nehotice označeni kao „Venčanje roditelja“ – 17. decembar 1971.

Vini je zbunjeno rekla:

- Moja majka nikada nije bila udata. A 1971. imala je samo devet godina.

Nemačke vlasti su slučajno u registar unele podatke o drugoj ženi koja se takođe porodila istog dana kao majka mlade.

- Nažalost, napravljena je greška. Beleška o rođenju majke odnosila se na prethodni upis i ponovo je slučajno prepisana - rekli su u Gradskoj upravi.

Da li je to univerzum šalje neku poruku?

Veridba jednog para umalo nije otkazana jer je mladoženja registrovao lažni brak, a onda su se stvari zakomplikovale sa papirologijom.

Uprkos svemu, venčanje će se ipak održati u maju, ali Vini se sada pita šta je univerzum hteo da joj kaže kada joj je zadao ovoliko problema pre venčanja.

(Večernji list)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading