PROČIŠĆAVAJU VAZDUH I PRIVLAČE SREĆU Šest najmoćnijih biljaka koje treba imati u kući
Foto: Shutterstock

Tulsi

Jedna od najmoćnijih, najsvetijih i najpovoljnijih biljaka sreće koja povećava optimizam, jeste Tulsi ili sveti bosiljak. Ova biljka ima lekovitu vrednost, može da pročisti atmosferu i da odvrati komarce. Tulsi se može uzgajati u bilo kom delu kuće, dokle god može redovno da upija sunčevu svetlost.

Biljka žada

Poznato je da je biljka žada, sa svojim malim zaobljenim listovima, srećna biljka. Prema Feng Šuiju, biljka žada je oličenje sreće i povoljne pozitivne energije i stoga se ove biljke mogu držati u kući, ali i kancelariji. Žad simbolizuje rast i regeneraciju, a oblik listova srećne biljke za dom podseća na kamenje žada. Međutim, izbegavajte da biljku žada držite u kupatilu, predlažu stručnjaci.

Bambus

Bambus se povezuje sa dobrom srećom i zdravljem. Broj stabljika u biljci ima veliki uticaj na značenje. Za bogatstvo, na primer, trebalo bi da ima pet stabljici; za sreću šest do sedam, a za zdravlje 21 stabljiku. Bambusove biljke sreće za dom takođe deluju kao prečišćivači vazduha. Poželjno je da biljku bambusa držite u istočnom uglu.

Ljiljan

Ljiljani mira su odličan dodatak svakoj prostoriji, da pomognu u čišćenju vazduha i izazovu osećaj harmonije. Feng Šui kaže da negovanje ljiljana mira, pomaže da se donese sreća i bogatstvo i da odbija negativne energije. Pošto biljka privlači dobre vibracije, ova srećna biljka je dobra i za emocionalno blagostanje.

Jasmin

Jasmin predstavlja poštovanje, ljubav i sreću. Jasmin ima delikatan slatki miris i poznato je da ova biljka sreće za kuću smanjuje anksioznost i donosi spokoj. U današnjem haotičnom svetu, potreban nam je miran dom da bi napunili baterije, a biljke nam pomažu da se opustimo, piše sajt Housing.

Lotos

Lotos je simbol bogatstva, mira, čistoće, harmonije i duhovnosti. Ovo cveće sreće za kuću takođe ima lekovitu vrednost i smatra se povoljnim cvetom jer je povezano sa boginjom Lakšmi, kao i sa Budom. Postavljanje ispred kuće je najkorisnije, ali se može držati i u kući, piše Sensa.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading