Restoran MOMI Crazy Fish
Foto: Alo/Foto: privatna arhiva

Nina Gavrilović iz Srbije, koja na društvenim mrežama donosi brojne i neobične priče s putovanja, jednom prilikom je posetila i zemlju Vikinga, a nedavno je ispričala i anegdotu iz jednog restorana na Islandu u kojem se zatekla.

Dok je boravila na Islandu, srela je u jednom restoranu, kako je rekla, “naše”.

Bila su to dvojica - Bosanac i Hrvat.

Ono što joj je posebno bilo drago jeste da su je častili slatkišima. Trebalo bi napomenuti i to da su tamo artikli, pa i hrana u restoranu, jako skupi.

Veruju u vilenjake

Island je zemlja u kojoj nema komaraca kao ni kriminala. Prosečna plata je oko 6.000 dolara, a čak polovina stanovnika veruje u vilenjake.

Na ostrvu živi manje od 400.000 ljudi, a dođe period kada imaju i manje od jednog ubistva godišnje. Stanovi se ne zaključavaju a policija ne nosi oružje. Islanđani su svetski poznati po tome da ih tuđi životi, pa čak i životi poznatih apsolutno ne dotiču. Cene usluga i pića su paprene, a cena prosečnog stana je 400.000 evra.

Zanimljivo je da ovi potomci Vikinga nemaju prezimena. Ona se dobijaju po rođenju u odnosu na ime oca. Pa tako ako vam je otac Marko, muški će se prezivati Markoson ili Markosdotir za žene.

To dodatno unosi konfuziju u njihov ljubavni život, a zbog malog broja stanovnika koje se retko mešalo postoji i posebna dejting aplikacija na kojoj mladi ljubavnici pre sastanka mogu da provere da li su u rodu.

Islanđani su neobični i po tome što su mahom ateisti ili agnostici, a umesto u crkve idu u biblioteke, objavljivala je Nina posle svog putovanja na Island.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading