OD ŠTETE BOLI GLAVA Provalnik upao u vinariju, pa prosuo vino vredno 2,5 MILIONA EVRA! (VIDEO)
Foto: Alo/RINA

Španska vinarija pretrpela je gubitak od više od 2,5 miliona evra nakon što je neidentifikovani uljez ispraznio 60.000 litara vina iz tankova.

Predstavnik vinarije Cepa 21 rekao je za Bi-Bi-Si da je proliveno vino došlo od dve najskuplje sorte vinarije, horkaho i malabrigo. On je rekao da se incident dogodio oko 03:30 po lokalnom vremenu u nedelju i da je uljez verovatno bio upoznat sa zemljištem vinarije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sky News (@skynews)

Policija istražuje slučaj

Na snimku se može videti osoba sa kapuljačom kako se kreće između rezervoara i brzo ih otvara, uzrokujući da se njihov sadržaj izlije na pod. Predstavnik Cepe 21 rekao je za Bi-Bi-Si da je "veoma teško otvoriti rezervoare", koji imaju sigurnosni mehanizam, bez prethodnog znanja. Stoga se, kako je rekao, može pretpostaviti da je uljez "naučen da otvara ove rezervoare i da je upoznat sa ovom vrstom mehanizacije".

"Ova osoba se kretala veoma lagano kroz vinariju, iako je bio mrak i nije bilo svetla. Ovo mora biti osoba koja dobro poznaje teren.", rekao je.

Kako je naveo, prerano je da se spekuliše o identitetu i rekao da u ovoj fazi nema osnova za sumnju sadašnjih ili bivših zaposlenih. Uljez je otvorio pet rezervoara, iako su samo tri bila napunjena vinom.

"Zašto je ovo uradio!? I gde je moja slamka", glasio je samo jedan od komentara.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading