Suspenzija
Foto: Alo/Foto: Twitter/printscreen

Nastavnik hemije Račmad Tjačiadi iz srednje škole Hebron u Teksasu, SAD, suspendovan je nakon što se na Tviteru pojavio snimak na kojem se vidi on kako nosi suknju. Do sada, snimak je pregledan šest miliona puta.

Na snimku, pod naslovom "ovo je odrastao čovek", vidi se Tjačiadi u ružičastoj suknji kako hoda među učenicima. Na drugim fotografijama se vidi kako nosi šarenu suknju dok piše po tabli.

Među stotinama reakcija, jedan komentator je napisao da nastavnika "treba uhapsiti i krivično goniti”, dok je drugi komentar glasio: "Držite svoje fetiše iza zatvorenih vrata”.

Na društvenim mrežama brane profeosra

Međutim, mnogi korisnici društvenih mreža stali su na stranu učitelja: "Ko je ogorčen zbog ovoga? Verovatno roditelji skloni fanatizmu!". Ejmi Broton, direktorka srednje škole, rekla je u pismu roditeljima da bi "bilo prirodno da naše porodice imaju pitanja u vezi sa ovom situacijom“, ali je insistirala da je "do suspenzije došlo zato što je nastavnik bio pod nadzorom“ i da nije prošao inspekciju.

Učenici u Hebron High su požurili da podrže svog učitelja i pokrenuli peticiju na change.org. Studenti su tvrdili da je snimak Tjačiadija u haljini snimljen na "danu slobodnog duha" i zahtevali da mu se dozvoli da se vrati na nastavu.

Učenici ga ohrabrivali da obuče haljinu

Više od 15.000 ljudi je potpisalo peticiju u kojoj zahtevaju da se on vratio na posao.

"Njega, između ostalog, nazivaju pedofilom, ali to nije slučaj, vole ga studenti Hebrona. Njegov odlazak bio bi gubitak", napisala je podnosilac peticije Džulija Ngo.

"On je sjajan nastavnik, odlično objašnjava hemiju i stvorio je veoma zabavno i bezbedno okruženje za svoje učenike. U stvari, mnogi učenici u njegovom razredu su ga ohrabrivali da obuče haljinu. Uspeo je da svoje učenike učini boljim. Nedavna odluka nas je frustrirala i razočarala“, navodi se u peticiji.

Tjačhiadi je radio kao edukator u školama u Dalasu od 2002. godine, kada je diplomirao hemijsko inženjerstvo na Univerzitetu Teksas u Ostinu. Nastavnik je bio zaposlen u Nezavisnom školskom distriktu "Carrollton-Farmers Branch" osam godina počevši od 2015, prema njegovom LinkedIn profilu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading