KOMŠIJE IZ PAKLA Zapalili im auto, otrovali mačku..., a mislili da su kupili kuću iz snova
Printscreen

Bračni par iz austrijske pokrajine Štajerske Anita (61) i Gotfrid F. (71) želeli su da provedu medeni mesec u Hrvatskoj, odnosno na Jadranu. Štedeli su za svoju kuću iz snova, a onda su u leto 2019. otkrili kuću sa velikom terasom koja im je odgovarala.

Kupili su kuću koja se nalazi na Ugljanu u opštini Kali. Svoj dragulj su prvi put posle kupovine videli u leto 2020. zbog pandemije korona virusa, a potom je usledio šok.

"Nismo mogli da idemo u Hrvatsku zbog korona virusa. Kada smo bili tamo, odjednom je bila crna zgrada bukvalno ispred naših vrata", rekao je Gotfrid za Klajn cajtung, prenosi Dnevnik.hr. Njihov komšija, građevinski radnik, iznajmljuje nelegalne objekte turistima koji koriste imovinu para da bi došli do plaže. Opština je svesna situacije, ali nemoćna, potvrdio je gradonačelnik Bruno Mišlov.

Bračni par je mirnim razgovorom pokušao da razreši situaciju, što nije išlo. Došlo je i do fizičkog obračuna među komšijama, a u proleće 2022. godine neko je zapalio auto jednog Austrijanca, a u zimu 2023. im je otrovana mačka. Par sada vodi sudski postupak protiv svojih komšija iz noćne more.

Poznato je da su njihove komšije pokušale legalizovati bespravno izgrađene objekte prijavljujući ih nadležnom uredu u Zadru radi prenamjene u građevinsko zemljište. Nakon intervencije opštine, zahtev je povučen. Obeshrabreni par je rekao da bi, gledajući unazad, mnogo toga uradili drugačije, iako sa njihove strane nema krivice. Ne znamo šta će biti dalje“, zaključili su.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading