DOLAZI DO POJAVE STRESA I GLAVOBOLJE Ovo skoro svi rade čim se probude, a gadno greše!
Foto: Shutterstock

Svako od nas ima različite jutarnje navike nakon buđenja. Neko odmah skoči iz kreveta (mada su takvi retki), dok je drugima potrebno još malo izležavanja. Međutim, u eri tehnologije, nekako je većini loša navika da odmah pohrli za mobilnim telefonom i prelista obaveštenja, poruke, vesti...

Koliko je ta navika zapravo opasna? Doktorka Džejn Bouring objasnila je da je to nešto što svi radimo s vremena na vreme, ali posezanje za telefonom zapravo može biti "previše stimulativno" za nervni sistem, izazivajući određene posledice po vaše zdravlje. Na svom TikTok kanalu, objasnila je:

"Ne želite ovo da radite, ovo će vam podići nivoe dopamina što je jak stimulans za vaš mozak i nervni sistem", objasnila je ona u svom videu.

Doktor je upozorio da korišćenje vašeg telefona takođe može da utiče na vaš metabolizam zbog električnih i magnetnih polja (EMF) iz vašeg mobilnog telefona koje uzrokuju da previše kalcijuma preplavi vaše ćelije, a koje dalje zahtevaju više magnezijuma da bi napravile ravnotežu u organizmu", objasnila je ona.

Prema mišljenju doktorke, ovo može da utiče na vaš metabolizam tokom dana, nivoe energije i mogli biste da dobijete glavobolje od tih talasa. Ekran vašeg telefona takođe emituje plavo svetlo koje može da poremeti vaše "cirkadijalne ritmove" - vreme spavanja. Takođe, to može da utiče i na nivo stresa u toku dana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading