Sestre
Foto: Alo/Foto: printscreen/tvprva

Dunja i Mina Boškan su sestre koje pretvorile život u avanturu širom sveta.

One su život u Novom Sadu zamenile Bangladešom, Indijom, Tajlandom i mnogim zemljama Evrope. Kako kažu najveća podrška bila im je njihova majka Vesna.

„Ona nas je uvek ohrabrivala da ispitamo sve svoje granice da bismo shvatile da ih nema“, priča Mina.

Dunja je sa samo 17 godina sama otišla u Kinu, a mnogo joj je značilo kada je u inostranstvu bila sa majkom i sestrom.

„Znači nam da smo zajedno, velika je energija kada svoj dom preneseš u bilo koju drugu zemlju. To smo radile u Aziji, kada nam se pridružila majka“, priseća se Dunja.

Kako kažu gde god bi odlazile bile su ponosne Srpkinje, a ispričale su i kako su jednom prilikom u Bangladešu slavile slavu. Tamo su se bavile modelingom i glumom i bile vrlo popularne.

"Naša majka Vesna nas je kroz ceo život ohrabrivala da ispitujemo svoje granice i mi smo shvatile da ih nema i da je jedina granica ona koju sami sebi postavimo, jer ona je bila tu za nas i kao psiholog i kao menadžer i kao nutricionista i savetnik i prijatelj ali pre svega kao i roditelj. "

Dunja se već sa 17 godina otisnula u svet, a među prvim destinacijama je bila Kina.

"Bilo je izazovno biti odvojena jedna od druge, dešavalo se da nam se prepletu putevi pa da završimo u istoj zemlji, dok se nismo ujedinile u Bangladešu."

Mina priznaje da su se vrlo lako prilagođavale novim sredinama, čak i više nego ljudi koji su dolazili sa drugih krajeva sveta. Što se građenja identiteta tiče, Mina otkriva da su njih dve odgajane u vrlo dobrom okruženju zahvaljujući svojim roditeljima.

"Pošto su naše slike bile svuda po Bangladešu i na bilbordima i u magazinima, i tako je to počelo..."

Mina otkriva da bi se vratila i u Indiju i da je za nju to predstavljalo pravu životnu avanturu.

Dunja je priznala da joj je bio problem što su u Aziji potpuno drugačije percipirali vreme. Nije bilo užurbanosti kao u Evropi.

"Imamo želju i volju da i dalje nastavimo da istražujemo različitost i sličnost drugih kultura sa našom kulturom. Sada smo u malom divljem mestu u srcu Šumadije, tako da smo sada malo usporile".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading