Ajfon
Foto: Alo/Foto: printscreen/TikTok

Tiktoker Tajler Morgan, koji je nekad radio za kompaniju Apple neretko deli korisne savete u vezi sa vojim iPhone mobilnim telefonom. Ljudi ga obožavaju jer stalno otkriva neke nove cake koje su uglavnom nepoznate. Nedavno je skupio sve savete koji su bii najpopularniji u 2023. godini u jedan video. "Spasavaš živote“, „Sjajni saveti“, „Hvala na savetu o tastaturi“, „Mnogo toga se promenilo u načinu na koji koristim svoj iPhone“, samo su neki od komentara ispod videa.

Dvaput dodirnite zadnji deo

Zadnja strana vašeg iPhone-a može da radi kao dugme i to šta god mu vi zadate da radi. Dvostruki dodir možete podesiti tako što ćete otvoriti podešavanja, izabrati odeljak Pristupačnost, a zatim u pododeljku Touch izaberite Nazad. Tu birate šta želite da dodir uradi, na primer da služi kao baterijska lampa, da snima ekran i slično. Opcija ne radi ako imate debelu masku preko.

Trik za brzi prelazak tastature

U uglu tastature imate taster 123, koji prebacuje tastaturu na brojeve i simbole. Umesto da ga pustite, možete ga držati i kuckati preko tastature da biste uneli broj ili simbol koji želite, a kada ga pustite, vratićete se u režim pisanja slova (odnosno brojeva).

Tastatura za male ruke

U uglu tastature nalazi se mrežastog kurga, to jest planete Uz njegovu pomoć možete smanjiti veličinu tastature i izabrati da li želite da bude bliže levoj ili desnoj strani, u zavisnosti od toga da li ste levoruki ili dešnjak. Ova opcija je odlična za ljude s manjim rukama ili kratkim prstima.

Razmaknica kao miš

Korisnici Androida veoma dobro poznaju ovu funkciju, a ima ga i i Phone. Držite razmaknicu i prevucite prstom preko njega da biste lakše kretali tekstom, umesto da dodirujete direktno tekst. Baš kao kada koristite miš.

Protresite mobilni telefon

Ako pogrešite dok kucate, lagano protresite telefon. Biće vam data opcija da poništite poslednju stvar koju ste napisali.

Optimizovano punjenje

Već smo pisali o mogućnosti optimizovanog punjenja, a predstavljena je i na događaju povodom izlaska iPhone 15. Ukratko, kada uključite ovu opciju, punjenje će biti ograničeno na 80 odsto da bi se održalo zdravlje vaše baterije, što na iPhone 15 uvek možete ograničiti, a ne samo povremeno, kao što je slučaj sa starijim modelima.

Snimanje uz muziku

Dok slušate muziku, možete započeti snimanje jednostavnim držanjem dugmeta za fotografiju. Slično tome, dok snimate ekran, možete snimiti ono što kažete jednostavno tako što ćete prvo uključiti mikrofon na svom telefonu, a zatim započeti snimanje ekrana.

"Avada kedavra" Harija Potera

Konačno, obožavatelji Harija Pottera će voleti opciju da Siri kažu "Avada kedavra“ i pojaviće se opcija za isključivanje telefona. To nije jedina čarolija koju Siri zna. Na primer, ako kažete "Lumos“, blic će se uključiti, a ako kažete "Nok“, on će se isključiti.

Live Listen za špijuniranje

Funkcija Live Listen omogućava da uz pomoć svog uređaja možete da špijunirate ljude preko svojih  AirPods ili Beats slušalica. Ovo vam olakšava da čujete razgovor koji se odvija, na primer, u bučnoj prostoriji ili ako niste tu. Ovu opciju možete da uključite ako imate iOS ili iPadOS 14.3 ili noviju verziju i uključena je u podešavanjima u Kontrolnom centru kao što je prikazano u donjem videu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading