moruna
Foto: Printscreen/Foto: printscreen/facebook

Džejson Mojs, Australijanac iz Novog Južnog Velsa, podelio je pre neki dan sa svojim pratiocima na Fejsbuku fotografije zveri koju je izvukao iz tamošnjih dubina. Istovremeno je istakao da je stvorenje dugačko oko 2,5 metra, da ima zube oštre kao brijači i izneo mišljenje da je uhvatio jegulju.

"Pogledajte samo ovu ogromnu ribu uhvaćenu u Pitvateru. Nikada nisam video ništa slično. Izgleda mi kao neka vrsta morske jegulje, kao murina, sa prilično tupim licem", rekao je u objavi.

 

 


Mojs je dodao da se već pola veka bavi komercijalnim ribolovom i još jednom ponovio da još nije imao priliku da upozna takvo stvorenje. U međuvremenu su fotografije neobičnog stvorenja postale viralne, a neki su počeli da zbijaju šale na račun izduženog morskog stanovnika.

 

"To je moja bivša žena bez maske", napisao je šaljivdžija. Međutim, jedan od korisnika Fejsbuka se potrudio da identifikuje stvorenje i rekao da je sasvim siguran da se na fotografijama vidi vrsta koja se zove Strophidon satheta, odnosno vitka džinovska murena.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading