Printscreen/coolinarika.com
Foto: Printscreen/Nikola Janković, Foto: KK PartizanPrintscreen/coolinarika.com

U jeku slavske sezone sve domaćice trude se da umese što lepši kolač, neretko ga ukrašavaju i raznim figuricama od testa koje nose jaku versku simboliku. Postoje i one koje, nažalost, zbog životnih okolnosti ili obaveza ne stignu da umese kolač, pa pomoć potraže u pekarama.

Tako se jedna Kragujevčanka našla u neprilici, jer je za Svetog Nikolu morala da poruči kolač pošto joj poslovne obaveze nisu dozvoljavale da ga sama napravi. Nesrećna žena nije ni slutila da će se, kako je navela na jednoj Fejsbuk grupi, "obrukati" u crkvi.

"Naručih kolač za svetog Nikolu i jutros ga uzeh...Ne htedoh u kesu da ga stavim da se ne uspari i u crkvi se obrukah, živ i žilav jedva se prelomio!", požalila se Kragujevčanka.

Kada je došla kod kuće, priča ona, bilo ju je sramota da ga uopšte spusti na sto, pa se uputila u lokal u kojem je kupila kolač.

poruka

Foto: Printscreen

 

 

"Za 800 dinara dobih hleb u obliku kolača, a od gazde ni izvinjenje već opasku da je bio vruć", jada se ona.

Kako je navela, vruć kolač se ne daje, već ohlađen, pa je upozorila sve ostale i poručila da je "greota narodu prodavati tako nešto".

Komentari ispod objave ove žene bili su različiti, međutim neki od korisnika nisu pozdravili odluku da kolač kupi u pekari.

"Smernica od Boga", "Kolač se ne kupuje, kolač se mesi", "Da sam na tvom mestu obrisala bih komentar, više sebe osramoti nego pekaru što pokudi", pisalo je.

Međutim, bilo je i onih koji su bili realni, i priznali da danas dosta domaćica kupuje slavski kolač.

"Onaj ko prodaje, treba da ima kvalitet. Pričate o slavskom kolaču, domaćici, zajedljivo, sudite ženi što nimalo nije u skladu sa verom i hrišćanstvom, drage dame", napisala je jedna Slađana.

"Bože, vernice ste neke a ovako ujedate ženu, ni slavu ne čestitate. Pa, šta ako je poručila, pola grada poručuje"...

"Sve velike domaćice, a kad odneseš kolač u crkvu, svi ko na isti kalup da ih mese" napisala je jedna Bojana.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading