PRIPREMITE SE Otkrivena Nostradamusova predviđanja za 2024. godinu
Foto: Printscreen/Twitter

Nostradamus, francuski astrolog iz 16. veka poznat kao „prorok propasti“, ima nekoliko slutnih predviđanja za 2024. Prema njegovom tekstu iz 1555. „Les Propheties“ („Proročanstva“), ova godina donosi kontinuirane globalne sukobe, uključujući rat na morima, kraljevska previranja i humanitarnu katastrofu.

Njegova vizija budućnosti izložena je u 942 poetska stiha nazvana katreni, i dok su njegovi spisi pomalo nejasni, pripisuje mu se da je predvideo uspon Adolfa Hitlera, ubistvo Džona Kenedija, napade 11. septembra i COVID-19. , da pomenemo samo neke.

Uprkos nekima koji su lažno verovali da je njegov tekst predvideo apokalipsu 1999. godine, njegove vizije su se nastavile - i ovo je navodno kazao za 2024:


Princ Hari postaje kralj Jedan od pasusa u njegovom dugačkom tekstu kaže da će „kralj ostrva“ biti „isteran silom“. Neki misle da Nostradamus misli na kralja Karla III. Drugi pasus navodno o Čarlsu kaže „ubrzo nakon toga [katastrofalnog rata] biće pomazan novi kralj / koji će dugo vremena umirivati zemlju“, prema IFLScience.

Britanski pisac i komentator Nostradamusa Mario Reading, koji je ranije rekao da je Nostradamus možda predvideo smrt kraljice Elizabete II, analizirao je da će kralj Čarls III abdicirati zbog „upornih napada i na sebe i na njegovu drugu ženu“, a Hari bi ga zamenio umesto Vilijama jer on - "Spare" naslednik - nema "nikakav znak kralja", objavio je Dejli mejl.


Kina vodi rat

Nostradamus je predvideo „borbu i pomorsku bitku“ i rekao da će „crveni protivnik postati bled od straha, uplašivši veliki okean“. Neki misle da bi „crveni protivnik“ mogao da misli na Kinu i njenu crvenu zastavu, piše NY Post.


„Pomorska bitka“ bi mogla da se odnosi na tenzije Kine sa ostrvom Tajvan. Peking, glavni grad Kine, ima najveću mornaricu na svetu.

Klimatska katastrofa

Klimatska kriza je postala očiglednija poslednjih godina sa porastom sušnih požara i rekordno visokim temperaturama. Nostradamus predviđa da će biti još gore. „Suva zemlja će se još više isušiti i biće velikih poplava kada se to vidi“, napisao je on.


Takođe je predvideo ekstremne vremenske prilike i glad u svetu. „Veoma velika glad zbog napasnog talasa“, rekao je on.

Novi papa

Papa Franja bi uskoro mogao da vidi zamenu, prema predviđanjima astrologa. „Smrću veoma starog pontifika biće izabran Rimljanin u zrelim godinama, za njega će se reći da slabi svoju stolicu, ali će dugo sedeti i u griznoj aktivnosti“, napisao je. Papa Franja, koji je nekoliko dana iza svog 87. rođendana, imao je zdravstvenih problema.


Papa je morao da preskoči klimatsku konferenciju UN zbog upale pluća i problema sa disanjem od gripa. Iako se neka od Nostradamusovih predviđanja o sudnjem danu čine mračnim, ne bojte se, njegova najstrašnija predviđanja za 2023. tek treba da se obistine sa samo nekoliko nedelja do nove godine. Ove godine, Nostradamus je predvideo dolazak antihrista, kao i treći svetski rat.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading