konobarica
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Konobarica Marijana Lamber iz Pensilvanije došla je na posao ne znajući da će taj dan pamtiti zauvek. Marijana je uredno radila svoj posao u kafiću „Alfredo Pica” kada joj je mušterija naručila hamburger sa pomfritom i pićem.

Na računu je kasnije pisalo da mušterija duguje 13,50 evra, koju je platila u gotovini, a zatim je uzela kreditnu karticu da joj ostavi napojnicu. Ovde je ova priča dobila neverovatan preokret. Marijana nije mogla da veruje svojim očima kada je videla da joj je gost u restoranu ostavio napojnicu od 3.000 evra!

Takođe je napisao: „Napojnica za Isusa“.

Marijana je počela da plače i da se raduje kao nikada do sada. I njen šef, Zackeri Jacobson, bio je oduševljen tim gestom, a priča se proširila po okrugu. Velikodušnost gosta mnogi su objašnjavali činjenicom da ga je verovatno ponela atmosfera čuvenog restorana „Pica bi Alfredo”, koji se proslavio u hit sitkomu „Kancelarija”.

Međutim, već sutradan Marijana je ostala bez napojnice od 3.000 evra. Naime, čim je mušterija došla kući, shvatila je da je pogrešila i podigla novac, a Marijanin privatni račun je ostao bez ičega.

Štaviše, poslao je poruku upravniku restorana u kojem se izvinjava zbog greške, jer je koristio karticu, ironično, verskog udruženja, koje se svuda vidi kako ostavlja dobrovoljne priloge. Ovog puta nije bilo ništa od priloga, i to obilnih. Mušterija nije htela da popusti i već je precrtala tu epizodu, kada je Zackeri Jacobson odlučila da presavije tabak i tuži je!

- Ovo nije u redu. Marijanin je život odmah postao bolji i ona ima pravo na taj iznos. Plaćeno joj je, a onda je povučeno. Pa gde je? Ako ste već pogrešili, stani iza toga do kraja. Zbog toga smo odlučili da tužimo gospodina Erika Smita zbog emocionalne nevolje - rekao je Džejkobson TV stanici VNEP.

Erik Smit, koji je ostavio veliku napojnicu, nije se oglašavao, a kada je video da ga tuže, prekinuo je prepisku sa restoranom, promenivši mobilni telefon. Korisnici društvenih mreža bili su jednoglasni u oceni da je gost restorana morao da skupi hrabrost, bar u ime svog verskog društva, i da se zaista odrekne sume od 3.000 evra.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading