PRED NJOM SU SE TRESLI I SVETSKI MOĆNICI Predvidela brojne katastrofe, a pola života ova misteriozna žena provela je u bedi
Foto: Youtube/Printscreen

Ime bugarske proročice Baba Vange poznato je u čitavom regionu, a ova misteriozna žena stekla je status legende zbog brojnih proročanstava o kojima se piše već decenijama.

Neki tvrde da je Vanga predvidela brojne svetske katastrofe, a neke ličnosti naše estrade, među njima Saša Popović i Lepa Brena, odavno su ispričali neverovatne priče o tome kako im je Vanga prorekla budućnost.

Ko je, zapravo, bila famozna Vanga?

Rođena je kao Vangelija Dimitrova u Strumici 1911. godine. Ono što je mnogima poznato kada je ona u pitanju jeste podatak da je bila slepa. I o tome kako je ostala slepa navode se brojne priče koje se prepliću s natprirodnim.

Jedna od legendi govori da je Vanga imala normalno detinjstvo dok se nije desila jedna strašna oluja koja ju je vinula u nebo, te je "izgubila oči, ali dobila pogled u budućnost".

Prema drugoj priči, ona je u jakom naletu vetra ostala zarobljena u gomili peska na obližnjoj njivi, a kada su je pronašli, nije mogla da otvori oči zbog peska koji ju je zaslepeo.

Vanga je još kao dete radila teške poslove, a navodi se da je još kao dete preživela tešku upalu pluću, zbog koje joj je lekar prognozirao skoru smrt, ali uspela je da se oporavi.

1942. godine udala se za Dimitra Gušterova, a navodno su se upoznali tako što je on došao kod nje da otkrije ko je ubio njegovog brata. Nakon venčanja, pročulo se sve o Vangi i u drugim domovima.

Suprug joj je preminuo nakon 20 godina, a veruje su da mnogi slavni moćnici dolazili kod nje da im predvidi sudbinu. 

Veruje se i da je sama godinama pre smrti znala kako će umreti.

— Živeću onoliko koliko mi je suđeno da živim na ovom svetu — uvek je isticala Vanga, a na dan smrti znala je da je to bila njena poslednja noć.

Vangina dalja rođaka, koja je do poslednjeg trenutka bila kraj njenog uzglavlja, posvedočila je da je proročica u tom trenutku zatražila čašu vode, koru hleba i da je temeljno okupaju!

Tek tad je prozborila: — E, sad je sve u redu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading