automobil
Foto: Printscreen/Foto: printscreen/facebook

Na trajektnom pristaništu u Lepetanima u Crnoj Gori juče oko 18 sati došlo je do incidenta kada je jedan vozač sa beogradskim registracijama, pokušao da se ukrca na trajekt, koji je već krenuo da isplovljava. 

"Ja znam da vi u Beogradima nemate trajekt, ali osnovno pravilo je da kada trajekt krene, nema vise ukrcaja.. Svake godine minimum jedan se zaleti", glasi jedna objava na Tviteru uz fotografiju automobila koji visi, oslonivši se prednjim krajem o ukrcajnu rampu trajekta.

Prema navodima očevidaca, vozač se, turirajući automobil, zaleteo i pokušao da se ukrca na krmenu rampu trajekta, iako je brod koji je bio pun drugih automobila već bio započeo manevar isplovljenja.

 

 

Vozač je to, navodno, uradio uprkos tome što su ga redari Morskog Dobra koji regulišu saobraćaj na pristaništu i ukrcaj na trajekte, upozorili da je ukrcaj na "Trideseti avgust" završen i da će morati da sačeka drugi trajekt da bi prešao u Kamenare, pišu "Vijesti".

Međutim, čim su redari okrenuli leđa, vozač se zaleteo automobilom prema ukrcajnoj rampi trajekta iako se brod u tom trenutku, već bio počeo odvajati od obale.

Samo je brza reakcija kapetana trajekta koji je odmah zavozio krmom i tako prekinuo manevar isplovljenja broda, sprečio da automobil upadne u more, već je vozilo ostalo da visi, oslonivši se prednjim krajem o ukrcajnu rampu trajekta.

U ovom incidentu, na sreću, nije niko povređen i pričinjena je samo zanemarljiva materijalna šteta.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading