dete
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Lorena Ramirez je poslednji put videla svoju ćerku Huanu kada je imala tri godine, pre nego što je dete kidnapovalo usred bela dana. Majka i ćerka sada su ponovo zajedno nakon što je neverovatan trag pomogao Huani da sazna da otmičari nisu njena prava porodica.

Kidnaperi su detetu dali novi identitet i godine, jer su joj rekli da je njen rođendan bio dan kada je odvedena, 1. oktobra 1995. godine, umesto 16. juna tri godine ranije. Ona je rekla da su se ljudi koji su je oteli od majke "loše" prema njoj ponašali i da je pobegla iz kuće sa samo 17 godina da bi živela sa sadašnjim mužem, prenosi Telegraf.

Lorena je, preplavljena emocijama rekla:"Zamislite, strašno sam patila 27 godina".

Porodica je uživala u parku kada je dete iznenada nestalo. Lorena je odvela svoje troje dece u Boskue de Chapultepec, jedan od najvećih parkova u Meksiko Sitiju, sa suprugom i snajom.

"Ne znam da li je to bila majčina slutnja, ali sam u tom trenutku znala da mi je ćerka upravo oduzeta. Izgubila sam trogodišnje dete i našla 30-godišnju ženu. Nisam doživela te faze njenog života, to je deo nje koji mi je ukraden", rekla je majka nakon ponovnog susreta.

sestre

Foto: printscreen/facebook

 

Huana, sada Rosio, je rekla da je osetila da ju je neko zgrabio za struk dok su joj roditelji na trenutak pustili ruku, a kasnije se probudila u kući stranca. Bila je okružena sa tri mala dečaka za koje joj je rečeno da su sada njena braća, piše The Sun.

Uprkos naporima slomljenih roditelja da pretraže park, Huanu nisu pronašli. Policajci su kasnije rekli izbezumljenoj porodici da moraju da čekaju 72 sata pre nego što vlasti mogu da preduzmu bilo kakvu akciju.

Navodni kidnaperi su bili porodica iz Toluke, otprilike 55 milja jugozapadno od Meksiko Sitija. Mnogo godina nakon njene otmice, komšije su rekle Huani da to nisu njeni pravi roditelji.

Muž ju je kasnije ubedio da na internetu istraži nestale devojčice u toj oblasti. Naišla je na fotografiju devojčice koja je upadljivo podsećala na nju iz mlađih dana.

- Postojala je tako jaka fizička sličnost da sam sebi rekla: ''Ja sam ta devojčica".

Ipak, trebalo joj je još osam godina pre nego što je odlučila da potraži svoju pravu porodicu. Njena majka je nakon kidnapovanja imala još dve ćerke.

- Ali svaki put kada bi Huanin rođendan došao, molila sam se Bogu da bude dobro i da mi da priliku da je ponovo vidim - rekla je majka.

Jedna od Loreninih ćerki, Marija Hoze, je godinama kasnije videla sliku male Huane na društvenim mrežama - Rosio ju je objavila na mreži u pokušaju da pronađe svoju pravu porodicu.

Nakon što su komunicirali putem mreža, porodica je dogovorila da se Rosio ponovo spoji sa svojom davno izgubljenom majkom.

- Nisam mogla da verujem. Kada sam otvorila vrata, stala sam i ona je ušla. Taj zagrljaj posle 27 godina... Videla me je i rekla "ti si moja majka". Odgovorila sa „da, i ti si moja ćerka - rekla je Lorena nakon ponovnog okupljanja.

DNK testom je potvrđeno da one majka i ćerka. Par koji je navodno kidnapovao malu Huanu uhapšen je u martu, iako je nejasno kada će im se suditi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading