POJEO LJUDSKI MOZAK Reporter koji je u poseti hinduističkoj sekti jedva izvukao živu glavu, na meti kritika
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen


TV voditelj Reza Aslan jednom je pojeo ljudski mozak dok je snimao dokumentarac o svetskim religijama sa kanibalističkom hinduističkom sektom. Zapravo, još 2017.

Si-En-En je emitovao seriju pod nazivom Believer sa Rezom Aslanom, koja je, između ostalog, prikazivala jedenje ljudskog mesa. U jednoj epizodi, voditelj emisije Reza Aslan posetio je kanibalističku hindu sektu i ponuđeno mu je ono što je predstavljeno kao deo ljudskog mozga.

Ne samo da je Aslan jeo meso, već je čak nosio i ogrlicu od delova ljudskog tela, a lice mu je bilo umazano pepelom kremiranog čoveka. U jednom trenutku u epizodi, jedan od Aghori nomada koje je Aslan posetio čak je zapretio da će mu "odseći glavu ako bude toliko govorio".


Snimanje je brzo okončano kada je kultista počeo da baca sopstveni izmet na Alana i ostatak ekipe CNN-a, primoravajući ih da odu. Pre emitovanja epizode, Aslan je napisao na Fejsbuku: "Želite li da znate kakvog je ukusa mozak mrtvaca? Ugalj. Bio je pržen!"

Aslanova emisija našla se na udaru kritika

U to vreme, Aslanova emisija je bila na udaru kritika zbog svog senzacionalističkog pristupa hinduizmu, trećoj svetskoj religiji.

"Neverovatno je bezosećajno i nepromišljeno od strane CNN-a da gura senzacionalne i groteskne slike bradatih smeđih muškaraca i njihove morbidne i smrtonosne religije u vreme kada Sjedinjene Države prolaze kroz period neviđene anksioznosti i straha“, rekao je Vamsi Juluri, profesor na Huffington Post, rekao je The Huffington Post u medijskim studijama sa Univerziteta u San Francisku.

„Uz više izveštaja o napadima motivisanim mržnjom na ljude indijskog porekla iz celog SAD, emisija prikazuje hinduizam kao kanibalistički, bizaran način gledanja na treću najveću svetsku religiju. U napetom okruženju takva emisija može stvoriti percepciju o Indijcima koja bi ih mogla učiniti ranjivijim na dalje napade."

Tulsi Gabard, koja je bila prva hinduistička žena izabrana u Kongres SAD, napisala je na Tviteru: "CNN koristi svoju moć i uticaj da poveća nerazumevanje ljudi i strah od hinduizma".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading