Gradite odnos na zdrav način: Evo šta trebate da radite da bi brak trajao zauvek
Foto: Shutterstock

Jednostavnije rečeno ako svakodnevno ne pokazujete svom partner da ga volite, cenite i uvažavate njegovo mišljenje, jedan skup sat za godišnjicu braka ne može da nadoknadi dane kada se on osećao kao da vam nije dovoljno dobar. Kako ne biste napravili ovu grešku, evo šta treba da radite.

OBASIPAJU JEDNO DRUGO POLJUPCIMA

Ovo deluje kao vrlo jednostavan potez, ali kada ste u braku više od jedne decenije postoje šanse da se setite da poljubite svog partnera samo kada planirate da imate seks sa njim. Malo je reći da je to pogrešno, jer intimnost je neophodno graditi svakog dana. Samo dva mala poljupca dnevno su dovoljna da održe vaš plamen ljubavi.

RAZGOVARAJU JEDNO S DRUGIM UJUTRO

Jutra znaju da budu haotična, naročito ako su i  deca u celoj priči. Ustajanje iz kreveta, oblačenje, doručak i izlazak iz kuće na vreme deluju kao nemoguća misija svakog jutra. Međutim, u svom tom haosu zaista je važno da pokušate da makar par rečenica razmenite sa svojim suprugom. Trebalo bi da znate njegove planove za taj dan i izazove koji ga očekuju na poslu. On mora da zna da se interesujete za ono što se njemu dešava i da ima vašu podršku.

RAZMIŠLJAJU S LJUBAVLJU O SVOM PARTNERU KADA NISU S NJIM

Mnogo ćete se lakše setiti svih stvari koje vaš partner nije učinio za vas ili onog što vam se kod njega ne dopada, nego svega što svakodnevno radi za vas. Čak i ako, kada se sretnete preskočite da pomenete svom partner da ste frustrirani zbog svega toga, vaše misli će se ispoljiti kroz vaš govor tela. Potpuno nesvesni toga zauzećete odbrambeni stav i započeti svađu s partnerom, a da on ni ne zna šta je stvarni razlog vaše ljutnje. Zbog ovog je važno da razmišljate s ljubavlju o svom suprugu, kad niste s njim.

ISKAZUJU ZAHVALNOST JEDNO DRUGOM

Ovo je jedan od najjednostavnijih i ujedno najboljih načina da pokažete svojoj voljenoj osobi koliko vam ona znači. Kad god imate priliku recite svog suprugu koliko ste zahvalni na tome što ga imate u svom životu. Takođe, uvek istaknite kada ste njemu lično zahvalni na nečem i kako cenite sav trud koji ulaže u to da vaš brak funkcioniše.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading