NIJE HTEO NA PIĆE SA KOLEGAMA Francuz na sudu dobio pravo da ne mora da bude "zabavan na poslu"
Foto: Shutterstock

Muškarac iz Francuske, imenovan samo kao gospodin T.  je otpušten iz pariske konsultantske firme „Cubik Partners“ jer je odbio da učestvuje u tim bildingu i da sa kolegama odlazi na piće posle posla.

Međutim, sada je francuski sud presudio da kompanije ne mogu da otpuštaju radnike ukoliko nisu „dovoljno zabavni“.

Naime, kako prenose aktuelnosti.us, gospodin T. se pridružio firmi u februaru 2011, a unapređen je 2014, međutim, samo godinu dana kasnije je dobio otkaz zbog "profesionalne nesposobnosti", tačnije, odbijanja da doprinosi "zabavnim" vrednostima kompanije. Iz firme su napomenuli i da je bilo teško raditi sa njim.

Pod zabavnim vrednostima se podrazumevalo da se redovno mora prisustvovati društvenim događajima koje su se završavali „u konzumiranju velikih količina alkohola“, ali i u aktivnostima, koje su nametale kolege.

Francuski sud je utvrdio da je kompanija promovisala simulaciju seksualnog odnosa i obavezu da se spava sa kolegom u krevetu. Pošto je T. odbio da se povinuje takvim zahtevima, ostao je bez posla. Iz kompanije „Cubik Partners“ se nisu oglašavali. T. je tražio 461.406 dolara odštete, što je Sud u Parizu odbio 2021, ali je nedavna presuda delimično odbacila tu odluku.

Kompanija će morati da bivšem zaposlenom plati 3.000 evra i razmotriće njegov zahtev za odštetu u kasnijoj fazi, preneo je Business Insider.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading