Odmah ih bacite: Ove stvari u vašem domu privlače negativnu energiju
Foto: Shutterstock

Lepe uspomene treba sačuvati, ali isključivo one predmete koji u nama bude jake i pozitivne emocije. Ipak, sakupljamo stvari, neke čak koristimo i za dekoraciju, koje nam blokiraju energetski tok, privlače lošu sreću i okupiraju prostor.

Evo koje 4 stvari treba da izbacite iz kuće, veruje se da donose lošu sreću:

Neispravan sat 

Sat koji je prestao da radi simbolizuje zaustavljeno vreme. Ovakva simbolika je u suiprotnosti sa kontinuiranim tokom života. Polomljeni satovi ne bi trebalo da budu u kući, čak i ako čuvaju prijatne uspomene. Veruje se da ako se kazaljke na satu zaustave pred vašim očima, to je loš znak. Ne pamtite vreme na kojima su se kazaljkse zaustavile, već pokušajte da popravite sat. Ako je nemoguće, izbacite ga iz doma.

Razbijena ogledala 

Dugo se verovalo da sve reflektujuće stvari imaju svoju moć. Takođe, postoji staro verovanje da slomljeno ogledalo donosi lošu sreću. Razbijena ogledala ne treba lepiti i ne treba da gledate svoj odraz u njemu. Kada se ogledalo slomi, slobodno ga bacite.

Neispravne fotografije 

Smatra se da neispravne fotografije (mutne, nedefinisane, izbledele...) ne treba kačiti na zidove i čuvati u ramovima. Budite posebno oprezni sa fotografijama svojih najmilijih. Prema feng šuiju, oštećene i pocepane fotografije privlače negativnu energiju.

Školjke 

Mnogi u stanu čuvaju školjke kao suvenir sa mora, u mnogim kulturama veruju da je to loš izbor za dekoraciju. To je zato što školjke simbolizuju prazne kuće u kojima više niko ne živi. Pošto su prazne, mogu privlačiti negativne vibracije. Obično se ne preporučuje da se čuvaju u kući, kancelariji, da se ne kupuju ili daju kao suvenir voljenima. sa druge strane, školjkama možete ukrasiti dvorište ili terasu, jer je to otvoren prostor u kome energija lakše cirkuliše.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading