ZADATAK IZ MATIŠA POSVAĐAO INTERNET "Ako je ovo za drugi razred, neko je skrenuo", grmi Tviter
Foto: Printscreen

Srpski tviteraši su se ovih dana ljudski bacili na rešavanje zanimljivog zadataka iz matematike za drugi razred osnovne škole i odmah razvili diskusiju neviđenih razmera.

"Ajmo matematičari. Ovo je drugi razred. Voleo bih da vidim tog stručnjaka koji je ovakav zadatak predvideo za drugi razred", napisao je autor posta uz fotografiju zadatka koji glasi:

"Ajmo matematičari. Ovo je drugi razred. Voleo bih da vidim tog stručnjaka koji je ovakav zadatak predvideo za drugi razred, napisao je autor posta uz sličicu zadataka da se vidi da nije izmislio ovaj matematički problem.

Nije trebalo mnogo a da "matematičari" umesto rešavanja pređu na diskusiju.

"Sastavi jednakost tako da upotrebiš: cifru 7 šest puta, jedan znak +, jedan znak - i da na kraju dobiješ rezultat 7."

Neki od tviteraša prihvatili su se zadatka, pa su počela da pristižu rešenja. Najveći broj njih odgovorilo je da je tačno rešenje: "77-77+7=7" i brzo se ispostavilo da mnogima nije trebalo više od nekoliko minuta da ga reše.

Dok su jedni pokušavali da odgonetnu tačno rešenje, ostali, uključujući i autora posta, raspravljali su o tome koliko je pomenuti zadatak prikladan za učenike drugog razreda. I dok jedni misle da je "sjajan za razvijanje vijuga", drugi nisu sasvim sigurni u to.

"Problem je u tome što mi nismo navikli da učimo, nego samo da zapamtimo sta nam neko servira. Zato nam je neobičan ovaj zadatak, gdje se nešto uči, a ne samo pamti. Da ih je više, djeca nam ne bi gubila koncentraciju tri minute od početka časa", piše Banjalučanka.

"Da vam objasnim koliko vas mrzi da mislite: Poredjate br 7 pet puta i da to bude =7, jednakost sa 6 sedmica. 7 7 7 7 7 = 7 Sad umetni jedan + i - da se ovo održi 7 + 7 7 - 7 7 = 7 Ja sam ozbiljno zabrinut da je nekom potrebno više od 2min (120s) da ovo reši", javio se jedan tviteraš, koji je odmah dobio reakciju: "To najmegacare univerzuma svih, objasni im, ovim se svrstavaš u naprednu klasu osmogodišnjaka, realno kidaš! I to za 120 sekundi? Oduševljen sam".

"Ako je ovo zadatak za II razred, onda je neko skrenuo s pameću. Nimalo lako. Ali kao da se takmiče da ih što više opterete s programom i zadaju što teže zadatke".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading