PONIŽENJE PRINCA HARIJA NA SAHRANI KRALJICE Doživeo još jedan šamar pred očima sveta
Tanjug/AP

Proteklih dana, u medijima se moglo pročitati da je par doživeo više neprijatnosti od dolaska u London, poput toga da su iz medija saznali da nisu pozvani na prijem koji je kralj Čarls III upriličio za svetske državnike.

Netrpeljivost između Krune i Saseksovih, čini se, kulminaciju dobija danas, kada Hari nosi uniformu bez inicijala kraljice (a i nju su mu jedva dopustili da obuče), a Megan Markl provodi dan s Kejt Midlton, koja je nije pogledala nijednom otkako su stale jedna pored druge.

Međutim, najneprijatniji trenutak dogodio se tokom govora dame Elizabet Malali, koja se obratila okupljenima na sahrani. Ona je izrazila najdublje saučešće kraljevskoj porodici, ali je prilikom nabrajanja "zaboravila" da kralj ima još jednog sina – Harija!


– Pomolimo se za Njegovo visočanstvo kralja Čarlsa III i kraljevsku porodicu da spoznaju moć Boga. Svemogući Bože, izvore svega dobrog, molimo Ti se za blagoslov za našeg suverena, kralja Čarlsa III, Kamile i Vilijama – rekla je ona.

Ona je potom pomenula da treba blagosloviti i ostatak porodice, što svakao podrazumeva i Vilijama, ali mnogi veruju da princ Hari nije slučajno izostavljen, kada je već pomenuta i Kamila.


Inače, od juče kolaju glasine da je princ Hari iz medija saznao da mu je baka preminula.

– Javnost je obaveštena tek nakon što je obavešten svaki član porodice – rekao je PR kraljevske porodice, ali Londonom kruži trač da je Hari dobio informaciju tek nakon što je vest o Elizabetinoj smrti postala javna.

Navodno je bio problem u tome što je princ bio na letu za Škotsku, gde je pošao da poseti kraljicu nakon što je čuo da je lošeg zdravlja, pa nisu mogli da stupe u kontakt s njim.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading