ZAPOSLILA BESKUĆNIKA, KOJEG NIKO NIJE HTEO Posle nekog vremena pokazao joj je svoje pravo lice
Foto: Printscreen

Vlasnica restorana zaposlila je beskućnika kojeg niko nije želeo tako što ga je hranio u zamenu za posao. Posle nekog vremena pokazao joj je svoje pravo lice. Sesija Abigejl Bejres vlasnica je restorana „Abi's Cafe” u američkom gradu Mineapolisu.

Posao joj nije išao dobro i morala je mnogo da radi da bi ostvarila pozitivne poslovne rezultate. Zbog toga nije htela da da ni nekoliko dolara beskućniku koji je jednog dana ušao u njen restoran.

„Zašto nemaš posao? Ovde ništa ne dajemo besplatno“, rekla je beskućniku, a on je odgovorio na njeno pitanje i objasnio svoju tešku situaciju. Rekao joj je da niko ne želi da ga zaposli jer ima dosije u policiji, pa mu je jedino preostalo pronevera i krađa novca, inače bi bio gladan.

Baires je Markusu ponudila nešto što je trebalo da ima hrabrosti jer nije znala šta će se dogoditi ako ga zadrži u svom restoranu. Ponudila mu je da radi par sati kod nje, a zauzvrat mu je dala besplatnu hranu koju je kasnije podelio sa drugom osobom koja živi na ulici.

Vlasnica restorana je bila dirnuta ovim i dozvolila mu je da nastavi da radi za nju. Dogovorila se sa njim da će 10 odsto njegove plate ostaviti na stranu i dati mu kasnije kako bi stao na noge i osamostalio se. I tako je bilo. Markus je kasnije našao posao koji mu je više odgovarao, ali i dalje voli da poseti „Abi's Cafe” i razgovara sa osobom koja ga je vratila u život.

To nije sve što je Cesija uradila za njega. Pored svega ovoga, pokrenula je i onlajn kampanju prikupljanja sredstava kako bi mu dodatno pomogla. Vrlo brzo je prikupila hiljade dolara. Drugim poslodavcima je rekla da treba da daju šansu ljudima poput Markusa. Njena i Markusova priča završila je u medijima, a njen posao je procvetao. Znate kako kažu, dobro se dobrim vraća, piše USN.
 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading