AMERIČKI BOGATAŠI U PANICI Ne pitaju koliko košta da se dočepaju jedne stvari
Foto: Shutterstock/ My Agency

Broj bogatih Amerikanaca koji se prijavljuju za državljanstvo ili boravak u stranim zemljama naglo je porastao u poslednje tri godine dok američki milijarderi, tehnološki preduzetnici i poznate ličnosti pokušavaju da stvore “plan B“ za svoje porodice, piše Business Insider

Više od deset zemalja nudi takozvane "zlatne pasoše" i vize koje omogućavaju bogatim strancima da dobiju državljanstvo ili boravak u zamenu za ulaganje u zemlju. Najskuplji programi se kreću od 1,1 miliona dolara na Malti do 9,5 miliona dolara u Austriji, navodi Forbs.

“Smatramo ove programe kao polisu osiguranja. Prišli su nam neki milijarderi i pitali koje je najbolje mesto za život ako dođe do klimatske katastrofe, ili ako dođe do još jedne oluje, ili još jedne globalne pandemije”, rekao je Ezedin Solejman, upravljački partner u “Latitude Residency & Citizenship”.

Ova kompanija koja vodi bogate investitore širom sveta kroz proces prijavljivanja za pasoše moćnih nacija, saopštila je da su se upiti u SAD povećali za 300% između 2019. i 2021. “Henley & Partners”, jedan od najvećih svetskih brokera za državljanstvo, rekao je da je prodaja američkim državljanima porasla za 327% između 2019. i 2020. i dodatnih 10% u 2021.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading