OVO SIGURNO NISTE ZNALI Da li biste probali omiljeni sendvič Elvisa Prislija?
Printscreen

U kasnijim godinama,"Kralj" je bio poznat po svojoj prilično "bucmastoj" figuri i svojim kultnim rezbarijama u hrani poput "Zlatne vekne", odnosno izdubljene vekne hleba punjene puterom od kikirikija, želeom od grožđa i slaninom.

Elvis je umro 1977. kada je imao samo 42 godine.Uzrok smrti bio je srčani udar, koji je, prema rečima patologa, bio posledica njegovog izuzetno nezdravog načina života.

Doktori su rekli da je njegova rana smrt bila neizbežna, jer je zloupotrebljavao različite lekove u kombinaciji sa visokokaloričnom hranom.

Više od svega je voleo puter od kikirikija i žele, ćufte urolane u slaninu, ali broj jedan na njegovom meniju bio je rezervisan za sendvič sa puterom od kikirikija, bananom i slaninom.

Ovaj sendvič je danas poznat kao "The Elvis Sandvich".Njegova majka Gledis Prisli izjavila je da je Elvis toliko voleo ovaj sendvič da je često jeo jedan za drugim.

Način pripreme je opisala u knjizi:

-Komadići havajskog hleba se ispeku na roštilju, zatim se namažu puterom od kikirikija, dodaju se banane i komad slanine.Sendvič se zatim peče na roštilju na masnoći od slanine.

Elvis nije kuvao, hranu su pripemale njegova majka i Meri Dženkins Langston, koja je kuvala za kralja roka 14 godina.

Tokom godina napravljene su mnoge verzije Elvisovog sendviča, a danas se služi u restoranima širom sveta.Jedna verzija sendviča prodata je pod imenom Memfis, prema gradu u kojem je živeo "Kralj".

Druga varijanta je sendvič od banane sa puterom od kikirikija, koji sadrži uobičajene sastojke, ali i zelenu salatu, smeđi šećer i limunov sok.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading