KONJIMA SE DOVLAČI MATERIJAL NA BANJSKU STENU Najlepši vidikovac Srbije zablistaće novim sjajem, fotografije sa ovog mesta obilaze svet
Rina

Među najpopularnijim i najposećenijim vidikovcima u Srbiji svakako je Banjska Stena, sa koje se pruža veličanstven pogled na reku Drinu i planinu Taru. Upravo na ovom mestu napravi se najviše fotografija koje obiđu Evropu i svet, pa iz godine u godinu beleži se sve veća zainteresovanost za tu lokaciju. Tokom sezone veliki broj posetilaca iz zemlje i inostranstva birao je da poseti baš to mesto, a narednog leta turisti će biti dočekani u novom ruhu.


"Postojeće nastrešnice su poprilično dotrajale, tako da se sada grade tri nove. Pit do vidikovca vodi kroz šumu, pa je neophodno i da posetioci malo predahnu kad stignu. Ono što je najvažnije jeste da se sve radi u skladu sa prirodom i biće sve izgrađeno od drveta", rekao je za RINU Ranko Mićanović iz NP Tara.


Kako se radi o nepristupačnom terenu materijal za izgradnju nastrešnica se iznosi iz pomoć konja, jer nijedna mašina tuda ne može da prođe.


"Većina ih je skrivena i teško pristupačna, ali se do najlepših, ipak može doći ali naravno samo peške. Postoji devet uređenih vidikovaca koji ograđeni i bezbedni za posetioce, a pogled koji puca vredi milion dolara. Najpoznatiji je svakako Banjska stena, ali ništa manje lepo nije ni ostalih osam", rekao je Milanović.


Vidikovci u Nacionalnom parku Tara predstavljaju najatraktivnije lokacije sa kojih se ovo zaštićeno područje upoznaje i doživljava na poseban način.

Komentari (0)

Loading