STIGAO JE DOPIS BIVŠEG OFICIRA: "Da budem kratak i jasan: Josip Broz Tito (1892–1980) bio je običan hohštapler"
Alo

Alo

 

U „Politikinoj” rubrici „Među nama” pojavio se 7. juna dopis bivšeg oficira Brozove armije, kapetana duge plovidbe i kapetana bojnog broda u penziji druga Radoslava V. Kreclovića „Neshvatljiva je mržnja prema Titu”, u kojem se autor direktno obraća mojoj malenkosti s pitanjem zašto mrzim Tita. Drugu kapetanu bivše JNA očito ni nakon 40 godina od smrti druga Tita nije jasno kako neko može da ne piše slavopojke o „najvećem sinu naših naroda i narodnosti” po ugledu na domaće zadatke konkursno-nagradnog tipa iz igranog filma „Tito i ja”.

Moguće je, s obzirom na to da je u mom konkretnom slučaju reč o profesionalnom istoričaru koji istražuje istinu, a ne o Brozovim pionirima, oficirima JNA i subnorovcima koji su obavezni da pišu slavopojke i glorifikovane nekrologe po službenoj dužnosti.

Da budem kratak i jasan: Josip Broz Tito (1892–1980) bio je običan hohštapler od mladosti do smrti.

Reč „hohštapler” je nemačkog porekla („hochstapler”), a njeno osnovno značenje je lice neodoljivo sklono vršenju prevara, onaj koji otmenim držanjem pravi utisak uglađena i otmena čoveka i tako uspeva da se uvuče u tzv. bolje društvo i da vrši prevare, otmena varalica, otmeni probisvet. Hohštapler je, dakle, osoba koja se izdaje za ono što nije, koja se pretvara da je iz višeg društvenog ranga, boljeg i priznatijeg zanimanja, i to sve u cilju prevare, kako bi stekao određenu dobit i korist u novoj sredini, u kojoj domaće stanovništvo nije upoznato s pravim poreklom i životopisom ovakvog prevaranta, u narodu poznatijeg kao bitanga.

Osnovna osobina jednog hohštaplera je da skriva svoje prave prevarantske namere ispod uglađene odežde i finih manira. Sve ovo, sažeto u jednoj reči, bio je Josip Broz Tito – austrougarski kaplar, samoproglašeni maršal, doživotni predsednik države, i mnogo toga drugoga, ali iznad svega oličeni i dokazani srbomrzac.

Ova činjenica je poznata svim profesionalnim istoričarima i biografima ovog hohštaplera, sem drugovima i drugaricama iz danas prepakovanog SUBNOR-a („Savez antifašista Srbije”) i njihove bratije iz bivše luzerske JNA (Radoslav V. Kreclović), koja je, inače, kad je trebalo da se brani otadžbina za koju su položili zakletvu, pogubila sve ratove na prostoru bivše Titoslavije, i to u roku od pola godine – u Sloveniji čak i od nenaoružanih civila koji su zaustavljali i vraćali nazad čitave kolone Brozove armije, koja se decenijama pripremala za odbrambeni rat pod sloganom „Ništa nas ne sme iznenaditi”.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Komandant 1001

18.06.2021 11:27

¨Ne samo da je bio hohštapler nego i gore od toga koji je u ime naroda gradio svoje podzemne gradove, samo onaj u Konjicu koštao je "bratske narode" preko 4.5 milijardi ondašnjih US dolara a da ne spominjem najveću megalomaniju izgradnje podzemnog aerodroma (Željava) gde bogatije zemlje to sebi nisu priuštile, a koštao je taj aerodrom >(danas velika grobnica) 9.3 milijarde dolara ( za te pare mogao je izgraditi mrežu autoputeva po Jugi !