AKO OVO RADITE OZBILJNO UGROŽAVATE VAŠE ZDRAVLJE: 7 načina da saznate da li imate previše toksina u telu!
Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

Mogli biste pratiti sve savete o svesnom zdravlju u knjizi, od svakodnevnog vežbanja do pijenja dovoljno vode. Međutim, da li nešto nedostaje? Da li se osećate kao sijalica koja samo čeka da neko uključi napajanje? Da li imate promene raspoloženja, razdražljiva creva, malo energije ili glavobolje?

Imamo vesti za vas: ovi mali simptomi na koje većina nas ne obraća pažnju mogu ukazivati na izdajnika u vašem životu. Naime, toksine za koje ne znate da ih apsorbujete.

Neka manje poznata mesta koja možda unosite ili apsorbujete toksine:

  • Pasta za zube
  • Nega kože
  • Nepročišćena voda
  • Tkanina
  • Neekološki proizvodi i meso
  • Sredstva za čišćenje
  • Dezodorans

Ima ih mnogo, mnogo više! Uvek proverite etiketu i pravite sopstvene proizvode kad god je to moguće kako biste tačno znali šta vam ulazi u telo!

Kako možete shvatiti da li ste preplavljeni toksinima? Postoji niz znakova koje možete pogledati i koji će služiti kao upozoravajuće zastavice za problematična područja. Obavezno se obratite lekaru ili holističkom zdravstvenom stručnjaku kako biste bili sigurni da drugi medicinski uslovi nisu krivci!

1. Osećam se umorno ... Sve vreme

AKO OVO RADITE OZBILJNO UGROŽAVATE VAŠE ZDRAVLJE: 7 načina da saznate da li imate previše toksina u telu!

Shuterstoock

 

To što ste malo umorni tokom dana obično je pokazatelj uobičajene potrošnje energije ili da nemate dovoljno sna . Ali ako se osećate kao da se neprestano provlačite kroz dan, vaše telo bi moglo biti overclockano. Ne samo da pokreće uobičajene sisteme, već može i naporno raditi na uklanjanju toksina koje konzumirate. Ako pijete više kafe, to jednostavno neće uspeti.

Drugo pitanje koje bi moglo biti ispod površine je poremećaj hormona koji se dešava zahvaljujući toksinima. Oni mogu stvarati probleme u vašem imunološkom sistemu, praveći pustoš na vašem nivou energije.

2. Kolebanja težine

Gubitak kilograma za početak nije šetnja parkom, ali ako radite sve ispravne stvari, poput pravilnog vežbanja i ispravljanja ishrane, a još uvek ne vidite rezultate, toksini mogu biti krivi. To bi mogao biti još jedan rezultat hormonalnih poremećaja . Toksini u našoj hrani i proizvodima za ličnu negu mogu u velikoj meri da utiču na našu prirodnu funkciju hormona. Isprobajte potpunu detoksikaciju vaše dijete i rutinu lične nege kako biste naporima za mršavljenje dali šansu za borbu.

3. Smrdljiv dah

AKO OVO RADITE OZBILJNO UGROŽAVATE VAŠE ZDRAVLJE: 7 načina da saznate da li imate previše toksina u telu!

Foto: Freepik

 

Čak i uz pravilnu oralnu higijenu, zadah iz usta često može biti simptom nečega dubljeg. Zapravo do kraja u crevima. Smrdljivi dah može biti povezan sa probavnim problemima, ali takođe može značiti da se vaša jetra bori da se reši toksina u vašem telu.

4. Zatvor

Zatvor je jedna konstanta u vašem životu koju želite da izbegnete. Može stvoriti uznemireni stomak, glavobolju, bol, bol i umor. Ako prekomerno opterećujete creva toksinima, oni možda neće funkcionisati onako kako biste želeli, praveći rezervne kopije i čuvajući sve te toksine. Dopuštajući im da ostanu u našim telima, oni nastavljaju da rade svoj prljavi posao, šteteći našim sistemima. Odložite prerađenu hranu napunjenu hemikalijama, pesticidima i konzervansima i pružite ruku svom digestivnom sistemu.

5. Miris osetljiv

Ne, trudnoća možda nije uzrok. Ako snažno reagujete na mirise, vaše telo možda pokušava da vam kaže da je preosetljivo na hemikalije. Ne želi više da bude u njihovoj blizini, videći kako je napunjen toksinima i jednostavno ne može da podnese dodatak. Snažan pokazatelj da su toksini osnovni problem jeste ako često patite od glavobolje ili mučnine zbog mirisa.

6. Bolovi u mišićima

Toksini u stvari jedu vaše mišiće i zglobove. Ako se niste pogurali u teretani i ne možete da objasnite svoje bolove, pogledajte toksine u svom životu. Ako ih ne možete povezati sa jučerašnjim treningom, možda toksini u vašem životu deluju na vaše mišiće i zglobove. Ovo je verovatnije ako redovno doživljavate bolove u mišićima.

7. Reakcije kože

Da li vam akne plamte? Ovo je snažan znak da imate preopterećenje toksinima, bilo u ishrani ili u proizvodima za negu kože. Ako ne akne, osip, podbuhle oči, ekcem ili psorijaza takođe mogu biti crvene zastavice.

Laka rešenja za isprobavanje

Da li ste označili jedan ili više ovih simptoma? Vreme je da svom telu pružite pomoć. Nekoliko smo obrađivali ranije, pa vam možemo pružiti puno informacija i ideja:

  • Konzumirajte hranu i piće za detoksikaciju (i jačanje jetre!). Predmeti kao što su maslačak, peršun, cilantro i čičak su odlični za ovu svrhu.
  • Unesite odgovarajuću količinu vode u sistem; ovo će pomoći u izbacivanju toksina iz vašeg tela.
  • Ne lenčite se; vežbajte najmanje 30 minuta dnevno. Vežbanje pokreće cirkulaciju, pomažući u premeštanju toksina, plus priprema vaše telo i celokupno zdravlje.
  • Konzumirajte probiotike koji podržavaju varenje svaki dan. Ranije smo razgovarali o kombuči , ali možete da probate i kefir, jogurt, kiseli kupus, miso supu, tempeh i kimchi.
  • Počnite da četkate jezik da biste telo oslobodili zagađivača koji tamo obično sede. Ako se snađete, strugač za jezik je još bolji.
  • Vazduh pokreće energiju u našim telima, a takođe i toksine u vazduhu! Započnite duboko disanje da biste deportovali mnoge toksine kroz pluća.
  • Prestanite da se oslanjate na proizvode za negu kože opterećene hemikalijama . Napravite sami ili koristite proizvode od poverenja koji ne sadrže mirise, sulfate, ftalate, parabene i druge potencijalno toksične sastojke. Steknite naviku da čitate tu etiketu!
  • Izaberite čistu, celu i organsku hranu kad god je to moguće.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading