Amazon teži da bude bolji od Netflixa i HBO-a, kupio veliki poznati studio MGM!
Foto: Alo/ilustracija

Foto: Alo/ilustracija

 

Kompanija Amazon saopštila je da kupuje Metro – Goldvin – Majer (MGM), jedan od najpoznatijih svetskih filmskih studija, za 8,45 milijardi USD.

Kako je izvestila agencija Rojters tom akvizicijom u vlasništvo Amazona prelaze brojni filmovi i televizijski sadržaji koji bi mogli doprineti da kupac postane konkurentan video-televizijskim platformama, poput, “Netfliksa” i “Dizni plusa”.

MGM, privatni studio i vlasnik brojnih svetski poznatih filmskih ostvarenja – uključujući i franšizu o tajnom agentu Džejsmu Bondu, raspolaže sopstvenim kablovskim televizijskim kanalom koji emituje popularne serije “Fargo”, “Vikinzi” i “Šark tenk”.

"Stvarna finanaijska vrednost ovog posla je riznica intelektualnog vlasništva za koju planiramo da osmislimo novi koncept i razvijemo sa talentovanim timom MGM-a. To je veoma uzbudljivo i pruža mnoštvo mogućnosti za kvalitetno pripovedanje”, saopštio je Majk Hopkins potpredsednik kompanije zadužen za “Prajm videa” i “Amazon studio”.

Video servis kompanije “Amazon” suočen je sa brojnim konkurenatima, među kojima su “Netflix”, “Disney plus”, “HBO” i “Apple”. Te kompanije povećale su ulaganja i nastoje da se prošire na međunarodnih tržišta – nudeći korisnicima različite sadržaje tokom pandemije koronavirusa.

Inače, po svoti izdvojenog novca, po kojoj Amazon kupuje MGM, reč je o drugoj najskupljoj akviziciji Amazona u poslednje četiri godine. Prethodna je bila kupovina “Houl fud marketa” (Whole Foods Market), trgovinskog lanca koji prodaje zdravu hranu bez dodataka.

Taj posao, zaključen 2017, vredeo je 13,7 milijardi USD.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading