DA LI JE GREŠKA ILI PREVARA? Mladići završili u zatvoru sve zbog besplatne piletine
Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

Petorica kineskih studenata završilo je u zatvoru zbog online prevare jer su otkrili grešku u online sistemu savetskog poznatog lanca KFC. Te na taj način, došli su do ogromnih količina besplatne piletine koju su potom preprodavali dalje.

25 -petogodišnji student Ksu, prevario je online restoran brze hrane "KFC" za hranu u vrednosti od oko 7.500 evra. Besplatnu hranu dobijao je tokom šest meseci, nakon što je otkrio grešku u mobilnoj aplikaciji još pre 3 godine, 2018. godine.

Tajnu podelio sa četvoricom svojih prijatelja, pa su, na kraju, njih petorica odgovorni za prevaru u vrednosti od čak gotovo 18.000 evra

Ksu je dobio kaznu zatvora u trajanju od 2 godine i šest meseci uz novčanu kaznu od 700 funti. Njegovi saučesnici kažnjeni su zatvorom u trajanju od 13 meseci do dve godine.

Grešku u sistemu Ksu je otkrio kada je saznao da može da kupuje hranu pomoću vaučera iz telefonske aplikacije KFC-a, i da dobije povrat kupona dobija pomoću aplikacije VeČat.

Nedugo pošto je Ksu počeo da dobija besplatnu piletinu od KFC-a, podelio je šemu za prevaru sa svojim prijateljima.

Takođe je počeo i da preprodaje hranu svojim prijateljima po nižoj ceni i ostvario određenu zaradu. Njih petorica su na kraju uhapšeni, a Ksu se izjasnio krivim.

Incident je postao aktuelna tema rasprave na kineskim društvenim mrežama, a neki korisnici su rekli da je kazna oštra, dok drugi smatraju da su krivi - odgovorni za greške u aplikaciji i i sistemu poručivanja.

Sud je međutim presudio da su njih petorica počinila prevaru i to je to otišli su na robiju zbog besplatne piletine ali i same pohlepnosti za parama!

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading