Priča o čoveku kojeg "demonsko" drugo lice na potiljku tera na samoubistvo nije ono što mislite da jeste
Foto: Facebook

Foto: Facebook

 

Slika koja tvrdi da prikazuje lobanju Edvarda Mordrake-a u poslednje vreme (opet) obilazi svet. Objave, obično sa stranica koje se nazivaju nešto poput „Slike u istoriji" ili „Mitovi o uništavanju istorije", uvek objašnjavaju da je Edvard Mordrake bio čovek rođen sa licem na potiljku u 19. veku.

Za razliku od profesora Kuirrell-a, kopije za kopi pasta se nastavljaju, druga glava okrenuta unazad nije mogla da govori. Međutim, neimenovanom drugom licu obično se pripisuje mogućnost da se „smeje, plače i ispušta čudne zvukove“.

Post takođe navodi da na kraju Edvard više nije mogao da izdrži i počinio je samoubistvo u dobi od 23 godine.

Kao i uvek, neki ljudi na Internetu su objave prihvatili kao da im se podrazumeva, a čini se da neki veruju da su videli video snimke Edvarda dok je bio živ.

Ali, naravno, priča nije onakva kakva se čini. 

Slika nije ništa novo, samo prepričavanje stare urbane legende. Prema legendi, Edvard Mordrake (ponekad se piše Mordake) bio je engleski gospodin krajem 1800-ih, naslednik peeragea. Drugo „demonsko“ lice šapnulo je Mordrakeu i upravo to ga je nateralo na samoubistvo.

Prva široko distribuirana verzija ove priče potiče iz izdanja " Anomalije i zanimljivosti medicine" iz oktobra 1896. godine .

"Na potiljku mu je bilo još jedno lice, prelepe devojke", ljupke poput sna, odvratne poput đavola “, navodi se u tekstu, navodi Muzej podvala .

"Žensko lice bilo je puka maska", koja je zauzimala samo mali deo zadnjeg dela lobanje, ali je pokazivala sve znake inteligencije, maligne vrste.

"Videlo bi se da se smeje i podsmehuje dok Mordake plače ... nikad ne spava, već [razgovarao s njim] uvek o takvim stvarima o kojima govore samo u paklu ".

Međutim, nakon što ga je pregledao, Muzej podvala je otkrio da je članak u medicinskom časopisu iz 1896. godine zapravo ponovljeni članak iz godine pre toga u The Boston Sundai Post, koji je takođe pisao priče oko tog vremena žene koja je bila napola čovek, poluraka i pauk veličine čoveka, tako da postoji više od malo razloga za skepticizam.

Nemajući druge izvore koji opisuju Mordrakea, a kamoli medicinski izvor, zaključuju da je on bio izum kolumniste i naučno-fantastičnog autora Čarlsa Lotina Hildreta, koji je u to vreme bio odgovoran za brojne druge podvale.

Njuzvik je otkrio da je slika glave u postu bila skulptura umetnika Evarta inspirisana legendom o Edvardu Mordrakeu, koju Internet sada koristi kao dokaz svog postojanja.

"To je papier-mače, tradicionalna vrsta materijala," rekao je Njuzvik . 

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading