mačka
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Novi ljubimac u kući nesumnjivo donosi svima radost, posebno ako ste zbrinuli neku životinju iz skloništa. Iako je za vas to poseban trenutak, postoji neko kome to smeta. Ukoliko imate još jednog ljubimca, možda je dobro da pogledate njegovu rekaciju u tom trenutku. Jedna mačka posmatrala je takvu scenu i video je obišao svet zbog njene urnebesne reakcije.

Mačke se brzo vezuju za ljude, ali ne žele ni da dele njihovu ljubav

 

Na snimku se vidi kako mačka pokazuje ljubomoru, i to zbog novog ljubimca kojeg je vlasnik obasipao ljubavlju. Starija mačka ostala je zatečena i šokirana zbog ovoga, što je vlasnik uspeo da zabeleži okom kamere. Iako je svako od nas u jednom trenutku doživeo ljubomoru zbog toga što je morao da deli svoju ljubav sa bratom ili sestrom i vrlo dobro poznaje taj osećaj, svima je bila dirljiva i beskrajno zabavna ova scena zbog koje se mačka osetila "izdano".

 

Emotivna scena je pokrenula diskusiju na društvenim mrežama, a na Tviteru je izazvala različite komentare. Dok su neki korisnici mreže saosećali sa starijom mačkom rekavši kako je tužno što je ona zaspostavljena i bačena u stranu, drugi su tvrdili da je sasvim normalno da malo mače dobije više pažnje kako bi mu vlasnik pomogao u prilagođavanju na novi dom. Ova debata koja se pokrenula među korisnicima mreže dokazuje to da kućni ljubimci postaju ravnopravni članovi porodice i njihova osećanja su složena poput naših.

Mačke su posebno prepoznatljive po svojoj nezavisnosti ali i sposbnosti da formiraju jake veze sa svojim vlasnicima. Njihove aktivnosti nam pružaju beskrajnu zabavu dok pokušavaju da se igraju, popnu na nešto, priređuju ludorije ili jednostavno reaguju poput ove mace na situaciju.

Uprkos početnoj ljubomori koja može biti prisutna dolaskom novog ljubimca, mačke se često prilagođavaju novoj braći i sestrama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading