rotvajler
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Užasan trenutak kada rotvajler "baca kao krpenu lutku“ dečaka, snimljen je kamerom. Bentli Sjuel (11) završio je sa teškim ubodnim ranama i potrebna mu je plastična operacija nakon što ga je zver napala prošlog meseca.

CCTV prikazuje vlasnika kako se bori da kontroliše kućnog ljubimca dok mahnito trči okolo i nasrće na decu 22. maja. Bentli se igra sa drugarom u ulici kada crni rotvajler, po imenu Bojsi, nasrće na njega. Dečak vrišti u agoniji dok vlasnik, star samo 14 godina, očajnički pokušava da obuzda životinju.


Bentlejeva mama, Šarlin (38), rekla je za The Sun: "Sin se igrao napolju sa svojim prijateljima kada je pas počeo da nasrće na njega. "Bio je tako uplašen - rekao mi je da se samo ukočio, da nije znao šta da radi, pa je iz instinkta stavio ruku da se zaštiti. „Odjednom ga je ugrizao za nadlakticu i oko četiri sekunde ga nije puštao. „Zgrabio ga je i bacao okolo kao krpenu lutku - bilo je užasno".

"Bilo je to samo nekoliko sekundi, ali je za tako kratko vreme uspelo da napravi veliku štetu." Dečak je ostao sa ubodnim ranama na nadlaktici, uz teške modrice i otok. Grafičke slike nakon napada prikazuju mišićno tkivo koje izbija iz zjapećih rana na njegovoj ruci. Bentli je hitno prebačen u obližnju bolnicu Frimli Park u Frimliju, u Sariju, na previjanje - ali nisu uspeli da mu zašiju rane jer postoji opasnost da dobije infekciju. Tri dana kasnije odveden je u bolnicu Vekham Park u Slough, Berkshire - gde mu je našravljeno 18 šavova.
rotvajler

Foto: Printscreen

 

Uprkos užasnom napadu, policija je odbila da preduzme akciju - rekavši mami Šarlin da napad nije značio da je pas "van kontrole".

Mama osmoro dece je rekla: "Rekli su nam da ne mogu da preduzmu akciju jer prvo, to nije pitbul, a drugo, nije izmaklo kontroli".

"To je suludo - ako pogledate snimak, jasno vidite da je izmakao kontroli. "Potrebne su velike promene u zakonima o psima - posebno za psa koji ujede dete".

SVI SE PLAŠE

Preplašene komšije traže da psi nose brnjicu, sve vreme, kada je napolju pošto su ih policajci „izneverili“.

Šarlin je dodala: "Teško je jer su psi još uvek tamo. Sada su svi uplašeni. Vlasnik takođe ima dete od oko sedam godina. Dakle, brinemo šta će se desiti sa decom koja žive u kući sa tim psom. 

U međuvremenu, Bentli dok je na putu da se fizički potpuno oporavi - ostaće sa doživotnim ožiljcima i traumom.

Majka kaže "On je van sebe od straha. Neće čak ni da ide u kuću moje sestre jer ona ima pse koje poznaje oduvek. Ne želi da ide u školu jer je svestan svojih ožiljaka. Kao da je jedini koji je kažnjen. I njegov brat se već plašio pasa, ali sada ih se potpuno uplašio - to je imalo štetni efekat na celu porodicu".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading