SPEKTAKL U VRNJAČKOJ BANJI „Borbina“ izložba otvorena u Zamku kulture Belimarković
Foto: Alo/Foto: Alo!

Izložba je stigla na novu stanicu, ni manje ni više, nego u instituciju koja je koja je nešto starija od lista Borba, a sa njim deli istu misiju -  da kultura bude dostupna i rasprostranjena.

Direktor Kulturnog centra Vrnjačke Banje, Saša Milenković poželeo je dobrodošlicu svim prisutnima. Sam Zamak Belimarković koji je u službi promovisanja kulture kao i kulturne baštine Banje, je pod okriljem Kulturnog centra.

Veoma mi je drago da je jedna ovako značjana izložba otvorena baš u dvorcu kulture Vrnjačke Banje. Čast mi je još veća zbog činjenice da kuća Borba ima ovako dugu tradiciju, i da pored toga strane sadašnjeg čaopisa posvećuje isključivo kulturi, naveo je Milenkovic.

Dobrodošlicu redakciji poželeo i svojim dolaskom upriličio je predsednik opštine Vrnjacka Banja Boban Đurović.

Izložba ,,Vek Borbe“ je zamak kulture i kulturni centar učinila još bogatijim. Drago mi je što smo uspostavili ovako dobru i prijateljsku saradnju koja se polako proširuje i produbljuje, i koja je rezultirala ovom izložbom. Borba kao kolevka žurnalizma danas priča i piše o kulturi i to na pravi način, uz to promoviše i Srbiju i sve ono što je u njoj vredno. Mi smo počastvovani što ste danas kod nas i što ćemo imati priliku da našim građanima prikažemo ceo vek postojanja ove kuće, objasnio je Đurović.

Pogledajte fotografije sa izložbe:

Direktor Borbe Andrija Jorgić osvrnuo se na sve ono što je Borba uradila za svoj vek postojanja istakavši na šta je i najponosiniji.

 Ponosan sam na ove mlade snage koje pišu o ovim temama i koji uživaju u tome. Naša misija je da motivišemo našu decu i promovišemo prave vrednosti kojima je Srbija prebogata. Ponosan sa na prvu Borbu iz 1922. godine kao i na onih prvih 12 000 primeraka iz 1944. godine koji su završili na Sremskom frontu za podizanje morala partizanima. Kako je tadašnja Borba bila simbol i stub borbe protiv fašizma, tako je ova današnja Borba stub kulture, izjavio je Jorgić.

Autor izložbe Milica Drašković ujedno i novinar časopisa Borbe je proglasila izložbu otvorenom a sve prisutne sprovela je kroz tunel zvani Borba.

Od početka, kada je nastao dogovor za otvaranje izložbe u Vrnjačkoj Banji moja najveća želja bila je da izložba nađe svoje mesto upravo u kolevci kulture Vrnjačke Banje – Zamku Belimarković. Ova značajna institucija samo je par decenija starija od samog lista, a danas obe institucije idu u istom smeru, ka razvijanju i promovisanju kulture, navela je autorka izložbe koja je potom i proglasila izložbu otvrenom. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading