Weekend Media Festival još jednom dokazao da je najbolja komunikacijska i medijska konferencija u regiji (FOTO)
Promo

Rovinj, 25. septembra 2022. – Završen je jubilarni Weekend Media Festival, koji je po 15. put održan u sjajnoj atmosferi stare Tvornice duhana u Rovinju. Bilo je mnogo razloga za slavlje ovih dana u Rovinju, od odličnih tribina i predavača do ludih žurki. Ove godine se razgovaralo o ljudskim pravima i lažnim vestima, govorilo se o edukativnim predavanjima o najavljenoj recesiji, Mosadu, da li se inovacija može naučiti, a sve su zaokružili TV maratonci, prepoznatljiva TV lica regiona.

Promo

 

„Weekend se pobrinuo da i ove godine okupi prijatelje, kolege i partnere iz celog regiona i sveta, a svi sa istim ciljem, da uče, prošire krug poznanstava, ali i da kraj leta provedu u neformalnom okruženju i proslaviti godišnjicu. Ovogodišnji Vikend okupio je više od pet hiljada posetilaca koji su širili dobre vibracije u prostorijama stare Fabrike duvana Rovinj“, rekao je Tomo Ricov, direktor Festivala i programski direktor.

Ovogodišnji Weekend okupio je šarolik presek predavanja, tribina i diskusija u prijatnoj atmosferi. Neke poslastice iz sveta tajnih službi, dostojne filmova o Džejmsu Bondu, posetiocima je otkrio stručnjak za izraelski Mosadd, novinar Yossi Melmaa. Kreativna umetnica Gada Vali je u svom predavanju naglasila da grafički dizajn može da promeni svet. Direktor globalnog kreativnog razvoja u Meti, Fabio Zajdl, izneo je tezu o postojanju tri različite budućnosti, izabrane, one koja se ne može kontrolisati i one stvarne, koja je kombinacija navedenog.

Promo

 

Na panelu „Smrt činjenica“, kojem su prisustvovali Ognian Zlatev, šef predstavništva Evropske komisije u Hrvatskoj, i Ksenija Kardum (NOVA TV), Marijana Grbeša (FPZG) i Dražen Klarić (Večernji list), akcenat je bio stavljen na tačnost informacija koje su na udaru lažnjaka.vesti u velikom problemu. Panelisti su došli do konsenzusa da je izuzetno važno da mediji zadrže objektivnost i da ima prostora za kritičko promišljanje kvalitetnih i obrazovanih novinara.

Jelena Đoković je govorila o svom bogatom humanitarnom radu, dok je ekonomski stručnjak Vuk Vuković podelio ekonomske savete za jesen i zimu. Veekend.15 otkrio nam je pobednika domaćeg Food Tech start-up takmičenja u organizaciji Infobip, Maistra i Pepermint agencije, koje je počelo na Veekend Food Festivalu. Titulu najboljeg poneo je Moj Gruntek, a dodeli je prisustvovao Majkl Selden, generalni direktor američke prehrambene kompanije Finless Foods.

Promo

 

Ovogodišnji Weekend.15 iznedrio je i pobednike takmičenja Zlatni bubanj, a svečanom dodelom nagrada završeno je ovogodišnje izdanje Zlatnog bubnja.

Publiku su nasmejali i inspirisali kreativni direktor Bruketa&Žinić&Grei Davor Bruketa, direktor Peperminta Tomo Ricov, Mario Petrović i Dimitrije Trbovića, generalni direktor Neostara, u završnom panelu atraktivnog naziva Pušiona. Svojim briljantnim pitanjima Andrija Jarak je hirurški secirao neuspele projekte panelista i u potpunosti ogolio njihove poslovne promašaje pred publikom.

Jubilarni Weekend.15 muzički je zaokružen spektakularnim nastupom Darke Rundek i Džez orkestra HRT-a, a potom i miljenika publike Matije Cveka sa svojim bendom The Funksteins, jednim od od najznačajnijih regionalnih muzičkih atrakcija Konstrakt & Zemlja gruva, koji su svojim energičnim nastupom potresli sve, baš kao i Marija Mirković (ek Frajle).

Zatvoren je nastupima jednog od najvećih imena domaće hip hop scene Vojka V., a publika je ostala da pleše sve vreme nastupa novosadskog benda Gift i di-džeja Ri.

Komentari (0)

Loading