EKSKLUZIVNO ZA ALO! Boban Đurović progovorio o budućim projektima i značajnom razvoju Vrnjačke Banje
Foto: Alo.rs

Nakon izuzetno uspešnog i nikad posećenijeg 46. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, predsednik te opštine, Boban Đurović, ekskluzivno za Alo! govorio je o uspehu koji iz godine u godinu ostvaruju kada je u pitanju razvoj turizma naše zemlje i otkrio značaj manifestacija po kojima su poznati kako u regionu, tako i širom Evrope.

Kako je istakao, kultura i tradicija oduvek su bile prioritet banje zbog čega godinama unazad upravo festivalima i manifestacijama daje svoju bezrezervnu podršku.

- Pre svega moram reći da je ovo jedna od najbitnijih kurtoloških manifestacija u Vrnjačkoj Banji. 46. festival filmskog scenarija je nešto što je dugo tradicija u našem mestu i ono što je možda posebno naglasiti, jeste da, poslednje dve godine doživeli smo jednu renesansu u samom načinu održanja festivala filmskog scenarija. Festival je svakako jedini u Srbiji i regionu koji se bavi isključivo scenaristima i njihovim ostvarenjima, i ono što ću posebno da naglasim jeste da sam veoma, posebno, zadovoljan jeste što je ovo isključivo takmičarskog duha, gde nema, da kažem, privilegovanih zvučnih imena. Već ona ostvarenja koja su u tom trenutku, po proceni žirija, najbolja, ona dobijaju neke nagrade - rekao je Boban.

- Ono što je takođe bitno jeste da iz godine u godinu smo uvek gosti premijera filma koja se održavaju u Vrnjačkoj Banji kako prošle, tako i ove godine. To je nešto što naše Vrnjčane ali i svakog gosta koji dolazi u Vrnjačku Banju opredeljuje da budu prisutni na samom festivalu filmskog scenarija.

Šta je još Boban Đurović rekao, možete pogledati u video prilogu ispod:

ALEKSANDRA MLADENOVIĆ KUPUJE KUĆU NA ZVEZDARI Pevačica planira da pokrene biznis, nedavno kupila stan u Beogradu na vodi, a sad ovo

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading