FILM SE NIJE MOGAO SNIMITI BEZ GIDRE! Žikina dinastija umalo nije ostala samo na jednom filmu, a o svemu tome progovorio je reditelj Zoran Čalić
Foto: Youtube/Printscreen

Žikina dinastija je jedan od omiljenih filmskih serijala svih vremena, ali interesantno je da ova čuvena franšiza zamalo nije nastavljena nakon filma “Šta se zgodi kad se ljubav rodi” 1984. godine.

Pročitajte još: Bred Pit pati od NEIZLEČIVE BOLESTI: Nema LEKA ni TERAPIJE koja može da mu pomogne!

Foto: Youtube/Printscreen

 

Scenarista i reditelj čuvenog filmskog serijala “Lude godine” Zoran Čalić napisao je iste godine scenario za novi nastavak, koji nosi naziv “Žikina dinastija”, a pripreme za snimanje krenule su naredne godine. Međutim, tada su nastali problemi.

Dragomir Bojanić Gidra (Žika Pavlović) zbog brojnih projekata na kojima je radio, kako se pisalo, nije mogao da odvoji mesec i po dana za snimanje “Žikine dinastije”.

- Gidra je te 1985. snimio sedam, osam filmova. Nije znao gde će pre, jer je igrao i neke predstave u pozorištu - ispričao je svojevremeno tvora reditelj Zoran Čalić.

- Film se nije mogao snimiti bez njega. I zato sam bio primoran da odlažem početak snimanja nekoliko puta. Taman sve dogovorimo, napravimo knjigu snimanja s jasnim planom, a onda mi se javi Gidra i kaže da ne može. Šta ću, onda zovem druge glumce i tehničko osoblje kako bih ih obavestio da odlažemo. Posle drugog odlaganja, pozvao me je Marko Todorović (Milan Todorović) i rekao da vraća ulogu - rekao je Čalić i istakao da mu je glumac rekao da ima druga posla i da u filmu ne glumi samo Gidra.

- Ranije sam planirao odmor i neću ga pomerati. Možete vi bez mene - citirao je Čavić glumca Marka Todorovića.

Foto: Youtube/Printscreen

 

- Njegova uloga je bila velika i nije dolazilo u obzir da snimamo bez Marka. Pokušao sam da ga odobrovoljim. Našli smo se nekoliko puta u kafani kako bih omekšao njegov stav. Na kraju smo snimili film koji je doživeo neverovatan uspeh kod publike. Gidra je znao za tu priču i često je podbadao Marka na snimanju. Inače, odlično su se slagali. Pripadali su različitim glumačkim stilovima, ali su na setu i van njega bili sjajna kombinacija - dodao je Zoran Čalić.

 

Foto: Youtube/Printscreen

 

ONA JE SKROMNA I NORMALNA DEVOJKA Suzana Jovanović konačno priznala u kakvom je odnosu sa snajkom 

Komentari (0)

Loading