OTAC VUKA KOSTIĆA BIO JE JUGOSLOVENSKA LEGENDA Dve ulice u Beogradu nosi naziv po njemu!
Promo

Vuk Kostić jedan je od naših najpoznatijih glumaca, a malo ko zna da je njegov otac bio Mihajlo Kostić Pljaka, glumačka legenda Jugoslavije.

Mihajlo Kostić Pljaka bio je glumac Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a igrao je u velikom broju domaćih filmova i serija.

Karijeru na filmskom platnu započeo je 1957. ulogom tabadžije u ostvarenju "Subotom uveče". Pljaku pamtimo i kao Pavla iz "Povratka otpisanih", po filmu "Ljubičice", a bio je, između ostalog, i šef obezbeđenja u "Sivom domu".

Retko ko je primetio da je u kultnoj seriji "Srećni ljudi", snimljenoj 1993. godine, imao epizodnu ulogu. On u seriji tumači ulogu upravnika kafilerije dolaze Vukašin Golubović i Neca u potrazi za izgubljenim Simom, a ono što mnogi komentarišu jeste sličnost između Vuka i njegovog oca.

Poslednju ulogu odigrao je kao Milutin Nedić u seriji "Đeneral Milan Nedić” (1999). Mihajlo je preminuo u 2001. godine nakon duge borbe sa opakom bolešću. On je izgubio borbu sa leukemijom, od koje je preminuo u svojoj 67. godini.

Nakobn smrti čak dve ulice u Beogradu dobile su ime po njemu - u Zemunu (Pljakina ulica) i na Zvezdari (Ulica Mihajla Pljake Kostića).

Šta je Vuk rekao o ulozi Legije u seriji "Porodica", pročitajte OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading