instagram
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

 Prva novina je mogućnost uređivanja poruka, što znači da korisnici sada mogu ispraviti greške u tekstu ili dopuniti poruke nakon što ih pošalju. Ova opcija je dostupna 15 minuta nakon slanja poruke, a za uređivanje je potrebno zadržati prst na poslatoj poruci i odabrati opciju "Edit" iz padajućeg menija.

Druga novost je "pinovanje" određenih poruka na vrh inboksa, čime se ističu i čine vidljivijim. Korisnici mogu zakačiti do tri poruke na vrh sekcije sa direktnim porukama, a to se postiže povlačenjem prsta ulevo ili zadržavanjem prsta na poruci i odabirom opcije "Pin".

Treća funkcija omogućava korisnicima da isključe potvrde o čitanju poruka. Sada je moguće kontrolisati prikazivanje potvrda o čitanju za pojedinačne poruke ili za sve četove u inboksu.

Ovo podešavanje se vrši preko menija sa podešavanjima - "Settings", zatim "Messages and story replies", i na kraju "Show read receipts and turn off the feature".

Četvrta novost je mogućnost obeležavanja omiljenih nalepnica, koje će se prikazivati na vrhu sekcije sa nalepnicama, čime će pristup njima biti jednostavniji.

Konačno, Instagram sada omogućava korisnicima raznovrsne načine odgovaranja na poruke, uključujući fotografije, video snimke, glasovne poruke, GIF-ove i nalepnice. Takođe, korisnici mogu promeniti temu četovanja između ponuđenih tema kao što su "Love", "Lollipop", "Avatar: The Last Airbender" i druge, piše mondo.rs

Ove nove funkcije su već dostupne korisnicima putem najnovijih verzija Instagram aplikacije za Android i iOS, stoga je važno redovno ažurirati aplikaciju kako biste imali pristup svim novim mogućnostima.

Pogledajte kako izgledaju nove opcije u galeriji ispod: 

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading