NOVOST ZA KORISNIKE ANDROIDA Google radi na funkciji kontrolne kamere za pojedine modele
Facebook

Aplikacija očigledno koristi komprimovani video da uštedi prostor i omogućava vam da isključite ekran ili pređete na drugu aplikaciju - recimo Waze ili Google Maps - dok se snimanje nastavlja u pozadini. Takođe ćete moći da podesite okidače, kao što je povezivanje sa određenim Bluetooth uređajem, da biste automatski započeli snimanje čim pokrenete automobil. I možete ga konfigurisati da ne snima zvuk.

Snimci će se automatski izbrisati nakon tri dana (možete da sačuvate određene video zapise da biste to sprečili), a snimanje će se automatski zaustaviti nakon 24 sata.

NOVOST ZA KORISNIKE ANDROIDA Google radi na funkciji kontrolne kamere za pojedine modele

Shuterstoock/Twin Design

 

Dashcam aplikacije nisu ništa novo, jer ih ima mnogo u Google Play Store-u i iOS App Store-u, a mnoge od njih mogu čak i da rade u pozadini. Ali ako ste ikada pokušali da koristite svoj pametni telefon kao kontrolnu kameru, već znate ograničenja.

Sati snimanja video zapisa visoke rezolucije brzo gutaju prostor za skladištenje, a vaš telefon, koji se verovatno već zagreva ako je kamera otvorena dovoljno dugo, postaje vruć kada snimate video ili koristite GPS aplikaciju.

Drugo pitanje je da li aplikacija vodi računa o stvarima poput optičke stabilizacije slike, koja može biti oštećena sitnim vibracijama koje neki motori, kao što su oni na motociklima, generišu, piše The Verge, a prenosi pcpress.rs.

Ne znamo kako Google planira da ublaži probleme sa toplotom ili kako se bavi problemom potencijalnog oštećenja kamere koja koristi optičku stabilizaciju slike, na šta Apple upozorava kupce - možda jednostavno izabere sočivo bez te funkcije. Takođe ne znamo koji telefoni će podržavati aplikaciju, ali nadamo se da može da radi sa bilo kojim Android telefonom koji pokreće aplikaciju Lična bezbednost, a ne samo Pixels.

U svakom slučaju, zvuči kao još jedan odličan način da se stari pametni telefon prename.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading