KORISNICI MOBILNIH BIĆE IZNERVIRANI Gugl uvodi promenu koja će zabraniti ovu opciju na telefonima
Foto: Shutterstock

Kompanija je odlučila da ukloni API koji omogućava snimanje poziva u nekoliko verzija Androida. Oni objašnjavaju kako to rade u ime privatnosti i bezbednosti svojih korisnika, kao i zbog toga što u mnogim zemljama postoje zakoni koji zabranjuju snimanje telefonskih poziva.

Gugl već nekoliko godina konstantno otežava snimanje poziva, ali su posebna ograničenja uvedena od Androida 10. Zbog toga su treće aplikacije počele da koriste zaobilazna rešenja uz pomoć API za pristupačnost.

To je sada ukinuto. Analitičari tvrde da je ovakva odluka bila očekivana s obzirom da Gugl zauzima sve čvršći stav kada su u pitanju privatnost i bezbednost.

- API za pristupačnost nije dizajniran i ne može se zahtevati za snimanje poziva - objasnila je kompanija na svom vebinaru za programere.

Kako prenosi "Nova.rs", dani Divljeg Zapada na Androidu su davno prošli, iako je platforma i dalje mnogo otvorenija od iOS-a. Izvorno snimanje poziva je takođe blokirano i na iPhone uređajima.

Ukoliko koristite neku aplikaciju za snimanje poziva, još uvek nije potpuno jasno kako će izgledati promene nakon 11. maja. Moguće je da će Google do tada dati programerima priliku da ažuriraju svoje aplikacije u skladu sa novim smernicama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading