ČUVAJTE SE Ovaj USB kabal za telefon može da vam nanese ogromnu štetu
Foto: Youtube/Printscreen

Izgleda kao najobičniji kabal za punjenje baterije telefona, koji proizvođači telefona isporučuju sa svakim uređajem, i upravo je to ono što ga čini još opasnijim.

To je u stvari mali kompjuter koji bi mogao da napravi veliku štetu, uključujući krađu podataka i primenu zlonamernih kodova, između ostalih zlonamernih aktivnosti.

O.MG Elite kabl je USB kabl normalnog izgleda koji je opremljen implantom koji može da se poveže sa veb serverom i uspostavi USB komunikaciju. Ima čak i Wi-Fi pristup, omogućavajući hakerima da kradu i pristupaju podacima sa daljine. O.MG Elite kabl je tako pametno dizajniran da čak i izvežbane oči neće moći da razlikuju normalan kabl od O.MG Elite kabla.

Na ovogodišnjoj DEF CON konferenciji je prikazana nova i poboljšana verzija O.MG Elite kabla, koja sada može da obavlja dvosmernu komunikaciju preko interneta, a takođe se može koristiti za izvođenje napada ubrizgavanjem tastera. Kabl takođe ima ugrađenu memoriju, sposobnu da zadrži do 650.000 ključnih unosa i može da snimi sve, od lozinke vašeg telefona do mrežnih bankarskih akreditiva.

O.MG Elite kabl je dostupan u formatima USB Tipe-C, USB Tipe-A i Lightning i može se koristiti sa skoro svim modernim uređajima, uključujući Android i iOS uređaje. Potpuno sposobna verzija O.MG Elite kabla je dostupna svima i prodaje se za 179,99 dolara, što je znatno skuplje od običnih kablova. Međutim, za nekoga ko bi možda želeo da hakuje telefon ili ukrade korisničke podatke, ovo bi i dalje trebalo da zvuči jeftino.

Upravo su ovakvi kablovi ono na šta upozoravaju stručnjaci sajber bezbednosti, zato dobro razmislite na kojim mestima ćete puniti svoje uređaje, prenosi Srbijadanas.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading