OPASNOST KOJE NISTE SVESNI Punjenje mobilnog preko noći vrlo je rizično
Foto: Shutterstock

Spremili ste se za spavanje i poslednje što radite je ostavljanje telefona na punjaču, i to po mogućstvu negde što bliže vama, tako da može da vam stoji pored jastuka.

Ako se prepoznajete u ovoj sceni, pažljivo pročitajte ono što imamo da vam kažemo. Ovo je jedna od najgorih stvari koje možete da uradite kad je punjenje baterije u pitanju! Ne samo da na taj način uništavate vek trajanja baterije, već bukvalno dovodite u pitanje svoju bezbednost, pa čak i život.

O čemu se radi objasnio je stručnjak za tehniku.

– Skoro svi to radimo, a nismo ni svesni da na ovaj način lako možemo da izazovemo požar. Zato nipošto telefon ne smete da ostavljate na nekoj ili u blizini stvari koja je lako zapaljiva, kao što je na primer, čaršav ili, još gore, ispod jastuka“, upozorava Dominik.

Primetili ste i sami koliko se baterija zagreva dok je punite, a situaciju može dodatno da pogorša činjenica da mnogi od nas ne koriste originalne punjače, čime se opasnost duplira. Ipak, postoji način da se umanje bezbednosni rizici.

„Dobro rešenje je, ako već rešite da telefon ostavite tako, da ga bar stavite na keramičku tacnu, što dalje od zapaljivih materijala, jer se ona sigurno neće zapaliti, a šanse za požar su takođe smanjene. Ipak, smatram da se rizik jednostavno ne isplati“, poručio je on.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading