KORISNICI OGORČENI: Proglašena najgora kompanija na svetu u ovoj godini, a ovo je glavni razlog
EPA/MICHAEL REYNOLDS


Fejsbuk, koji je nedavno preimenovan u Met, proglašen je za "najgoru kompaniju" na svetu u 2021. godini, prema istraživanju Iahoo Finance. Više od 1.500 ispitanika otvorenog istraživanja sprovedenog 4. decembra imalo je na izbor desetine alternativa, ali je Fejsbuk nadmašio konkurenciju.

Imala je čak 50 odsto više glasova kao najgora kompanija godine od drugorangiranog kineskog giganta e-trgovine Alibabe. Neki ispitanici su se žalili na cenzuru Fejsbuka, dok su drugi kritikovali platformu zbog neuspeha da se izbori sa dezinformacijama, posebno u vezi sa pandemijom Kovida 19.

Neki su čak kritikovali Fejsbuk zbog "podrivanja demokratije širom sveta" i doprinosa rastućem ekstremizmu krajnje desnice. Mnogi su okrivili Instagram aplikaciju kompanije za deljenje fotografija za njen negativan uticaj na mentalno zdravlje mladih ljudi.

Ogorčenje su najviše izazvali interni dokumenti koji su procurili kada je uzbunjivač otkrio da su vlasnici "Fejsbuka" znali da Instagram utiče na samopouzdanje tinejdžera, ali se nisu pozabavili problemom, navodno radi zarade. "Fejsbuk" je ove godine bio nekoliko puta na udaru – dok je morao da se nosi sa optužbama za curenje informacija, suočio se i sa nekoliko antimonopolskih istraga, pa nije ni čudo što je kompanija odlučila da se rebrendira.


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading