NOVE ZABRANE NA GUGLU I JUTJUBU Nema zarade od „lažnih tvrdnji o klimatskim promenama“
Foto: Shutterstock

Kompanija je objavila na svom blogu da će nova mera biti primenjena i na Jutjubu, koji je prošle nedelje najavio opsežno suzbijanje dezinformacija o vakcinama.

Iz Gugla su saopštili da se Jutjub sadržaji sa „lažnim tvrdnjama o klimatskim promenama“ tako neće moći da se monetizuju.

„Sve više naših oglašivača i medijskih partnera obratilo nam se direktno izrazvši zabrinutost zbog oglasa koji se objavljuju pored njihovih, a promovišu netačne tvrdnje o klimatskim promenama. Oglašivači jednostavno ne žele da se njihovi oglasi prikazuju pored takvog sadržaja“, navodi Gugl, a prenosi agencija AP.

Novim merama će se „zabraniti reklamiranje i monetizacija sadržaja koji je u suprotnosti sa ustanovljenim naučnim konsenzusom o postojanju i uzrocima klimatskih promena“, navodi se u Guglovom blogu.

Ograničenja će biti uvedena na sadržaje u kojima se klimatske promene nazivaju obmanom ili u kojima se negira da su emisije gasova sa efektom staklene bašte i ljudske aktivnosti doprinele dugoročnom zagrevanju zemlje.

Iz Gugla su objasnili da će koristiti automatizovane alate i ljude recenzente za sprovođenje nove mere kada ona stupi na snagu u novembru.
Ova kompanija, jedan od dva dominantna igrača u globalnoj industriji digitalnih oglasa, prošle godine je zaradila 147 milijardi dolara prihoda od oglasa.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading