ŠEF POSLUGE OTKRIVA DETALJE RAZGOVORA TITA I NJEGOVE TETKE "U, vrag te izeo, moj Josip nije imao prst, a ti imaš celu ruku! Nakon toga je nestala i niko je nije video"
Foto: Alo! arhiva

 

Tokom godina bila je svedok mnogih važnih događaja, saznala je mnoge tajne jugoslovenskog maršala, a tokom jednog intervjua osvrnula se na glasine da se iza identiteta Josipa Broza krije druga osoba.

Slavko Broz do smrti nije priznavao Tita kao brata

- Slavko nije priznavao da mu je Tito brat. A jednom kad mu je tetka došla u Beograd, teča je valjda umro pa joj je našao stan preko puta Belog dvora, sedela je sa Titom i odjednom reče: "U, vrag te izeo, moj Josip nije imao prst, a ti imaš celu ruku, njemu je mašina odsekla prst". Tito se samo smejao - rekla je Savka svojevremeno u emisiji "Goli život" i dodala da su tetku potom odveli i da je niko nikada nije video.

Savka zapravo nije znala ko je Tito

Savka je priznala da i posle toliko godina provedenih u personalu doživotnog predsednika SFRJ "nema pojma" ko je zapravo bio Tito.

- Svi smo mislili da je Tito naš čovek. Ja i danas imam tako neki osećaj. Ali kad se pogleda malo bolje i kad se čita istorija dolazi se do toga da je on ipak bio Austrijanac - rekla je Savka koja je bila poslednji svedok sa Belog dvora.

Dodala je da je Tito bio prilično uredan čovek i da za njim uopšte nije bilo potrebe da se čisti.

- Bio je ranoranilac. Ustajao je i pre posluge - otkrila je Savka.

Komentari (1)

Loading