TV INTERVJU Glumica Ivana Zečević o ulogama Vanje u drugoj sezoni U klinču i Mione iz Kalkanskih krugova
Foto: Privatna arhiva/Privatna arhiva

Mladu glumicu Ivanu Zečević upoznali smo u brojnim projektima i smatra se jednom od najboljih mladih glumaca čija karijera ide vrtoglavom brzinom. Trenutno je gledamo u serijama „U klinču“ (RTS1, radni dan, 20) i u „Kalkanskim krugovima“ (Superstar, vikend, 21), pa je za naše čitaoce otkrila šta možemo očekivati od uloge Vanje, odnosno uloge Mione.

U seriji „U klinču“ igrate devojku koja se bori da pomogne ocu i bratu koji često upadaju u probleme. Koliki izazov vam je bio da odigrate ovu ulogu?

- Svaka uloga je izazovna na svoj način, Vanja mi je veoma drag lik, mislim da sam nekako prirodno išla kroz proces i da nisam imala većih poteškoća. Dramska linija mog lika je vrlo zahvalna.

Vanja je u seriji morala naglo da odraste. Koliko je teško preko noći preuzeti porodični posao i maltene voditi domaćinstvo?

- Sigurno da opterećuje, ali Vanja je lik koji je nekako od malih nogu sve preuzeo na sebe, tako da je ta odgovornost kod nje već organska.

Kakav je Vojaž kao partner? Otkrijte nam neku anegdotu sa snimanja.

- Mihajlo je super momak, talentovan i radan, svi smo se mnogo zavoleli, tako da bih ovom prilikom pohvalila svoje mlađe sjajne kolege.

Jedna od tema koja se provlači je i boks. Jeste li se oprobali u ovoj borilačkoj veštini?

- Kratko sam išla na kik-boks, ako se to računa. Mnogo volim što naša serija, pored nekih drugih važnih stvari, promoviše i sport.

Šta možemo očekivati od druge sezone „U klinču“?

- U drugoj sezoni krećemo tamo gde smo stali u 30. epizodi, dakle možemo očekivati odgovore na razna ostavljena pitanja, razrešenje raznih emotivnih odnosa i ludu vožnjicu.

Kakve uspomene imate sa snimanja „Kalkanskih krugova“?

- Najlepše uspomene su mi povezane s Aranđelovcem, ljudima, dobrim pečenjem, sjajnom domaćom rakijom i odlično odrađenim poslom.

TV INTERVJU Glumica Ivana Zečević o ulogama Vanje u drugoj sezoni U klinču i Mione iz Kalkanskih krugova

Privatna arhiva

 

Kako biste opisali saradnju sa Vojinom Ćetkovićem i Žarkom Lauševićem? Sa njima ste najviše scena snimali.

- Saradnja sa Žarkom i Vojinom je uvek divna, puni su podrške, humora i sjajnog raspoloženja. Zaključak: mnogo sam naučila od njih i hvala im na tome.

„Kalkanski krugovi“ su prva srpska serija s elementima horora. Pošto ju je publika dobro prihvatila, smatrate li da je dobra ideja da se više okrenemo snimanju tog žanra?

- Mislim da je narod zavoleo ovaj projekat baš zbog tog uzbuđenja i iščekivanja, takođe i zbog glumaca, ali dosta komentara sam dobila na račun te porodične drame koja je, po mom mišljenju, pored misterije, najjači adut.

Za potrebe uloge u seriji „Aleksandar od Jugoslavije“ učili ste rumunski. Da li je taj jezik težak za učenje?

- Bilo je zanimljivo govoriti rumunski. Interesantan je jezik, nije mi poznat, pa je samim tim bilo teže, ali snašla sam se po sluhu. I dan-danas te replike znam napamet, ali čisto sumnjam da su me Rumuni razumeli.

TV INTERVJU Glumica Ivana Zečević o ulogama Vanje u drugoj sezoni U klinču i Mione iz Kalkanskih krugova

Privatna arhiva

 

Najviše vas viđamo u ozbiljnim projektima. Da li to znači da više volite da snimate misterije, trilere, drame od, recimo, komedije i nekih opuštenijih formi?

- Nekako se ne bih žanrovski odredila, verujem da će se samo kazati kroz dalju karijeru. Zasad uživam u svemu.

Možete li izdvojiti najdražu ulogu?

- Sve uloge su mi drage i ne bih baš izdvajala omiljenu, ali Miona je lik koji mi stoji onako baš unutra u stomaku i mnogo toga lepog i dirljivog sam prošla s njom, pa eto, neka bude Miona.

Postoji li neka uloga koju priželjkujete?

- Priželjkujem sve uloge, sve koje mene budu htele, i ja njih.

Osim glume, bavite se i repovanjem. Spremate li nešto novo i u svetu muzike?

- Muzika je oduvek prisutna u meni i zahvalna sam što se primarno bavim poslom koji je usko povezan s njom, tako da nikada nisam ni stajala. Uvek je tu, a što se tiče ozbiljnijih muzičkih projekata, verujem da će u meni vrlo uskoro eksplodirati želja da se i na taj način izrazim.

Pozajmili ste glas u animiranoj avanturi „Baš super“. Kako vam se dopada sinhronizacija?

- To mi je prva sinhronizacija i mnogo sam uživala u stvaranju. Još uvek nisam pogledala crtani, ali planiram da ga uskoro pogledam.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading