NAJBOLJI TRENUTAK U ISTORIJI TELEVIZIJE Urnebesna scena iz Mućki proglašena najsmešnijom svih vremena
Foto: Youtube/Printscreen

Niko ne bi rekao da je već prošlo više od 41-e godine od prvog emitovanja jedne od najvoljenijih komičnih serija svih vremena u svetu i kod nas, Mućke (Only Fools and Horses) su svoju televizijsku epopeju započele 1981. godine.

Čuvena scena iz hit serije „Mućke“ u kojoj Del Boj propada kroz otvoreni šank, izglasana je kao najsmešnija scena u britanskim serijama svih vremena.

Devojke koje su oborile Del Boja s nogu

Ne zna se da li je smešniji način na koji Del Boj pada, Trigerova reakcija kada ne može da pronađe svog drugara, ili Delovi komentari i ponašanje kada se digne sa poda.

Reč je o sceni u kojoj Del Boj (Dejvid Džejson), tokom večernjeg izlaska kreće da se naslanja na šank – koji je u međuvremenu podignut, a da on to nije primetio – i pada na pod. Istovremeno, njegov prijatelj Triger (Rodžer Lojd Pek), uopšte ne registruje šta se dogodilo.

Dve hiljade Britanaca izglasalo je tu scenu za najsmešniju u anketi koju je sproveo TV kanal Gold povodom 30 godina postojanja.

Ista anketa otkrila je i da su „Mućke“ omiljena serija na ostrvu sa 29 odsto glasova, dok je Del Boj ubedljivo najomiljeniji lik sa čak 59 odsto glasova.

Scena sa otvorenim šankom izglasana je prošle godine za najsmešniju u serijalu „Mućke“, u anketi portala RadioTimes povodom 40 godina popularnog sitkoma.

Evo još nekoliko najomoljenijih scena: 

Dejv ili Rodni

Još otkako je serija "Mućke" počela, Triger je Rodnija zvao Dejv iz nepoznatog razloga. Kada mu je Rodni rekao da se ne zove tako, Triger je obećao da će ga zvati po pravom imenu od tada nadalje, ali to naravno nije bio slučaj.

Lice od kamena

Poker zna da bude napeta igra, naročito kada se igra u novac, a u ovoj epizodi Del Boj ima pakleni okršaj sa Bojsijem i taman kada se čini da je izgubio sve, ispostavlja se da je imao dobitnu ruku sve vreme. Na koji način je došao do nje malo je upitno, ali je scena svejedno efektna.

Lutke na naduvavanje

Preprodavci ponekad nemaju kud, nego moraju da prodaju i robu sa kojom radije ne bi imali posla, a kada Del Boj nabavi lutke na naduvavanje, on i Rodni moraju da ih se otarase po svaku cenu.

Ključan trenutak je onaj kada lutke počinju same da se naduvavaju u njihovim kolima.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading