GREŠKA KOJU PRAVE MNOGI VOZAČI U SRBIJI Obratite pažnju, ovo je jedini ispravan način da pritisnete papučicu za gas! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Jedna od najčešćih grešaka koju mnogi vozači prave je način na koji pritisnu papučice za gas i kočnicu.

Mnogi vozači koriste celo stopalo za pritiskanje jedne papučice pa druge, što može rezultirati gubitkom dragocenog vremena u hitnim situacijama. Nedavno se na društvenim mrežama proširio video koji objašnjava ispravan način pritiska papučica.

Prema videu, postoje dva pogrešna i jedan ispravan način:

Prvi pogrešan način: Vozači pritisnu papučicu tako što celo stopalo premeštaju s jedne na drugu pedalu. Ovaj način može biti spor i neefikasan.

Drugi pogrešan način: Vozači koriste samo prste stopala za pritiskanje papučice, ali opet celo stopalo premeštaju s jedne na drugu pedalu, što može izazvati nestabilnost.

Ispravan način: Stopalo desne noge treba postaviti pod uglom od 45 stepeni, tako da peta bude ispod papučice kočnice, dok vrhovima stopala, pomerajući ga samo u predelu pete, lagano dodirujete papučicu gasa.

Ovaj način omogućava brži i precizniji prelaz sa gasa na kočnicu, što je ključno u hitnim situacijama.

Mnogi korisnici društvenih mreža su zahvaljivali autorima videa što su im otkrili ovaj jednostavan trik koji olakšava vožnju. Ipak, neki su komentarisali da prvi način nije prirodan i da ne vide razliku između drugog pogrešnog i trećeg ispravnog načina.

Ključna razlika je u postavljanju stopala, koje ne treba celo da prekriva papučice gasa i kočnice, već se papučice pritiskaju samo gornjim delom stopala, čime se omogućava brži i sigurniji prelaz s jedne na drugu pedalu.

Primena ovog ispravnog načina može značajno poboljšati kontrolu nad vozilom i povećati sigurnost na putu.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading