VOZAČI, OPREZ! Ove vežbe vam mogu pomoći u potencijalno opasnim situacijama
Foto: Shutterstock

Tačno je da svaki vozač može napraviti grešku ili pogrešnu procenu tokom vožnje, a pritiskanje papučice gasa umesto kočnice može biti jedna od tih grešaka. Ovakve situacije mogu biti izuzetno opasne u saobraćaju, ali adekvatna reakcija vozača može sprečiti negativne posledice.

U mnogim slučajevima, izbegavanje prepreke ili vozila na putu može biti bezbednija opcija. To se postiže vežbanjem i upoznavanjem sa sposobnostima i ponašanjem automobila u različitim uslovima.

Prvi korak u vežbanju je pronalaženje sigurnog mesta poput napuštenog parkinga ili slabo opterećenog puta za simuliranje opasnih saobraćajnih situacija.

Testiranje automobila na suvom i vlažnom kolovozu omogućava vozačima da bolje razumeju performanse svog vozila i ponašanje u različitim uslovima.

Simuliranje naglog kočenja i skretanja iz jedne u drugu kolovoznu traku pomaže vozačima da osete kako se automobil ponaša u tim situacijama i steknu samopouzdanje u vožnji. 

Takođe je važno vežbati dodavanje gasa pri skretanju i proceniti kako vozilo reaguje.

Drugi deo vežbe uključuje vizualizaciju mogućih opasnih situacija i analizu kako pravilno reagovati.

Vozači bi trebalo da zamisle potencijalno opasne situacije poput iznenadnog kočenja vozila ispred njih i razmotre korake koje bi trebalo preduzeti kako bi izbegli sudar, piše srbijadanas.com

Sve ovo pomaže vozačima da budu spremni i sigurni u sebe u situacijama koje zahtevaju brzu reakciju. Vežbanje ovih veština može znatno smanjiti rizik od saobraćajnih nesreća i pomoći vozačima da ostanu bezbedni na putu.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading